23 Септември 2021четвъртък02:26 ч.

ново:

България празнува 113 години Независимост България празнува 113 години Независимост

Категорично против погазването на данъчните задължения

Социалистите в ЕП ще информират обществеността в страните членки за предприеманите действия срещу данъчните измами и прането на пари

автор:Дума

visibility 1786

Във вторник, на 12 април, в Европейския парламент се проведе парламентарен дебат по ефективността на мерките за борба срещу укриването на данъци и борбата с прането на пари, силно повлиян от грандиозното изтичане на информация от досиетата "Панама". Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси представи предложенията на Еврокомисията за засилена прозрачност на сметките на компаниите за плащаните от тях данъци страна по страна, както и за далеч по-ефективно взаимодействие между страните, особено спрямо юрисдикциите, които не спазват стандартите за добро управление. В остро осъдителната обществена реакция Московиси вижда политически шанс за реализация на предложенията на Еврокомисията. Председателят на Групата на социалистите Джани Питела рязко осъди порочните практики, свързани с т. нар. офшорни зони, и изтъкна, че милиарди евро е трябвало да влязат в хазните на европейските страни, вместо да пълнят джобовете на мафиотски кланове - демонстрация на уродливата страна на капитализма в сегашния му вид. Питела заяви подкрепата на социалистите към усилията на Евромисията, но и очакването за далеч по-категорични и бързи действия. Той предложи също специална анкетна комисия да разследва случая "Панамалийкс", както и създаването на международен консорциум, който да противодейства на укриването на данъци. "Настояваме Европейската комисията да е по-смела, както с докладването на данъци страна по страна, така и при създаването на черни списъци с фирми, прибягващи до лоши практики", заяви Питела. Социалистите в Европарламента си поставят за задача широко да информират обществеността в страните членки за предприеманите действия срещу данъчните измами и прането на пари. Българският евродепутат Георги Пирински в тази връзка заяви: "Налага се нова степен на непримиримост от страна на правителствата и обществата в държавите членки спрямо скандалните нарушения на базисните правови и морални норми в областта на дължимите данъци и финансовите трансфери."

Независимостта се гради с усилията на посветени държавници

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 182

Обезличаването на партийните идеологии може да е опасно

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 182

Бизнесът иска 840 млн. лв. компенсация за скъпия ток

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 182

Борисов поискал оставката на шефа на Столичния общински съвет

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 182

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 137

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ