04 Март 2021четвъртък21:56 ч.

ново:

Пролетен ден с температури до 20 градуса Пролетен ден с температури до 20 градуса

Клонът на националистите пращи

/ брой: 128

автор:Алеко Бичевски

visibility 1153

В ЕС по всички критерии на икономиката и демокрацията България е на последно място. По един показател обаче твърдо държим палмата на първенството. А именно, по брой на регистрираните националистически и патриотични партии на глава от населението.
Последната от тази дълга поредица бе основана в събота от Капка и малък Митко. Кръстиха я, кой знае защо, Националдемократическа партия. Можеше да е и по-зле - например националсоциалистическа. Както и да е. Само не е ясно кой, освен Семейството, ще гласува за нея? Но след като бащата си има партия, жената и синът също, какво ще стане, ако и дядото си регистрира своя собствена патриотична организация? Няма ли много да се нацепи електоратът? Или просто целта е да се усвоят едни пари за изборите? 
Забелязва се и друга обратнопропорционална зависимост. Колкото повече намаляват патриотичните избиратели, толкова повече се увеличават патриотичните лидери с партии. Клонът, на който седят националистите, скоро може да се скърши.
Неотдавна и сакралният Жорж Ганчев възкръсна от политическото небитие и обяви поредното си Национално-патриотично обединение. 
Разбира се, пръв, който откри, че показния и креслив национализъм е изключително доходоносно занимание, безспорно е беловласият атакистки вожд. Тази заслуга никой не може да му я отнеме. В това отношение той бързо получи доста последователи. Така към днешна дата имаме 15-16 националистическо-патриотични партии и организации, изпитващи непреодолима любов към България и българщината, стига тя да е подплатена със съответните финикийски знаци. Ето само някои от тях.
Основоположната партия "Атака" вегетира в парламента и тъжно очаква последните си парламентарни избори. С безпринципното си поведение нейният началник сам подписа съдбата й. От пламенните статии на В.С. за световния заговор на МВФ и Световната банка срещу България той директно премина в другото агрегатно състояние - на коалиционен партньор на министри, назначени именно от Световната банка... Преди изборите Бойко беше "Мухобойко", след тях почнаха да му се кланят до земята. Сега пък е неблагодарен душманин.
 Пръв от партията-майка се отцепи коравият Боян Расате, регистрирайки своя Български народен съюз. Злите езици твърдят, че причината за развода била обичайна. Скарали се за някакви пари и офиси.
През 2009 г. от "Атака" бе изхвърлен заместникът на партията адвокатът Антон Сираков. Той беше известен сред художествените среди с епохалното си откритие, че има директна физическа прилика между Воленчо и Левски. В един момент обаче по заповед на Левски заковаха входната врата на зам.-председателя с две тараби. Което му попречи да отиде на конгреса на партията и да разобличи Вожда. Малко след това изгоненият "враг с партиен атакистки билет" Сираков за отмъщение регистрира партията си "Нова сила". Естествено - пределно националистическа.
Междувременно кратка престрелка на магистрала "Тракия" с участието на беловласия вожд и дясната му ръка Павел Чернев доведе до нови трусове на националистическия фронт. След дълга съдебна сага, гарнирана обилно от псувни, вадене на кирливи ризи, свидетелстване и лъжесвидетелстване, низвергнатият Чернев също си направи Партия на хората от народа, чийто електорат се оказаха най-декласираните от прехода наши сънародници.
Преди Жорж да се вреже в политическото пространство, и евродепутатът Слави Бинев, избран от листата на "Атака", вече беше направил свой собствен партиен националистически анонс за изборите, кръстен емблематично ГОРД. За по-сигурно евродепутатът регистрира и още една партия - КПД, което сигурно ще да е "коефициент на полезно действие". Колко ще е полезно и колко ще действа, предстои да видим. 
Здравите сили от телевизия "СКАТ", след като изгониха основния си водещ, направил благодарение на безплатното ефирно време своята "Атака", решиха да не допускат повече подобна грешка и направо си регистрираха своя патриотична партия - Национален фронт за спасение на България. 
Не трябва да се забравя, че с действаща регистрация са и старите кримки Петър Берон и Йордан Величков с техния Патриотичен съюз и Съюза на офицерите от запаса "Защита".
Така че, общо взето, националистически партии у нас дал бог. Само където нацията е на изчезване.  

България замесена в злоупотреби с агросубсидиите

автор:Дума

visibility 403

/ брой: 43

С 25% поскъпна олиото само за три месеца

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 43

Поемаме нова порция дълг

автор:Дума

visibility 350

/ брой: 43

86% срив на въздушния трафик, билетите - до 30% по евтини

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 43

Германия удължава строгите мерки до 28 март

автор:Дума

visibility 199

Над 100 вторични труса след 6.2 по Рихтер в Гърция

автор:Дума

visibility 193

Си Ен Ен: Разпада се стратегията на ЕС за ваксините

автор:Дума

visibility 485

/ брой: 43

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 38

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ