17 Септември 2021петък08:29 ч.

Кое е най-важното?

/ брой: 265

автор:Панчо Панчев

visibility 2847

Напоследък и в многострадалната ни Родина, и по света стават много събития, но кое е най-важно, че да се захвана с него?
И по телевизията, като правят класации на най-важните събития за месеца, често правят грешки! Но този път грешки няма! Ние си избрахме нов президент. Избрахме го с голям процент. Значи хората, българите, го искат!
И американците си избраха нов президент...
Това май са най-важните събития по света? За нас поне.
Според мен още по-важно е, че Бойко Борисов си е подал оставката. Това може много благоприятно да се отрази на положението у нас. Без съмнение. Колкото и много неща да има да се оправят!
Ако си няма човек друга работа, може по цял ден да стои пред телевизора и да научава новини. И то напоследък добри. Много се напати нашият народ и всяка промяна, която настъпи у нас, по мое мнение, ще е на добро.
Правителството си отива - добре. Идват нови хора там - пак добре. Да се надяваме, че това ще са хора, доказали своите достойнство, компетентност и работливост!
Впрочем, много ни лъгаха, та не знам дали да вярваме вече лесно. И на хубаво ли ще е промяната! Защото видях Цецка Цачева да продължава да ръководи заседанията на Народното събрание сякаш нищо не е било. Вярно, че малко по-спокойно сега, но знам ли? Много помогна тази Цецка нещата да дойдат на мястото си - хората си казаха: "Тази ли ще е първият човек на държавата?". И я отвяха...
Сега, ако се появи отнякъде Бойко Борисов и каже, че всичко това е било само шега? И продължат да ни управляват същите хора? Не ми се вярва да е така, но съм наплашен. И хората са наплашени. Една съседка ме попита истина ли е това или не е. Да знае как да се държи горката. Тя не е за оплакване, щом пита накъде духа вятърът, но все пак...
Аз не питам накъде духа вятърът и приемам всичко като радостна истина. Радостна за целия ни народ. Вярно - трябва да се спазят някои процедури, но всичко вече е преодолимо! Едно по едно! Първо, трябва да повярваме, че всичко това е истина! Защото все ни се струва, че е лъжа!
Интересно нещо е това животът - преди лъжите ни се струваха (на някои, на по-неустойчивите от нас) почти истини, а сега голямата истина ни се струва нещо като сън!
"Сън ли си, или те има?" - се казваше в едно стихотворение на големия наш поет Павел Матев, превърнато в разкошна песен. И изпълнено блестящо от Лили Иванова.
Не, не е сън! Истина е, че имаме наш президент. Истина е, че след като Бойко Борисов си подаде оставката, ще има ново правителство. Не знам как първенците ще наредят фигурите, но бих искал едно: те да са загрижени любимата ни държава да не е последна в редица европейски класации. Знам, че ще се откъснем от последното място в Европа, което с много усилия успяха да ни "завоюват" досегашните управници.
Всички членове и симпатизанти на Българската социалистическа партия, всички честни българи у нас и по света, всички милеещи за Отечеството ни сънародници трябва да бъдат сигурни, че Родината им оттук нататък ще бъде не зле ръководена и ограбвана, а, доколкото е по силите ни, честно и градивно ръководена!
Това е мечтата и надеждата на всички, които обичат България, и са готови да й отдадат силите си. Искаме такова Отечество, за каквото са мечтали борците за свободна България, поробена от Османската империя...
Искаме земята на Ботев и Левски! Но не каквато са я мечтали те, а изпреварваща съвременните държави!
 

КАТ със засилени проверки на шофьори и пешеходци

автор:Дума

visibility 129

Петков и Василев си търсят партия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 179

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 179

Пускат нов държавен дълг за 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 179

Ръст на фалшивите монети у нас

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 179

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 179

Протести срещу дясната политика в Еквадор

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 179

Белград и Баня Лука насърчават кирилицата

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 361

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 170

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 208

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 197

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ