06 Август 2020четвъртък19:57 ч.

Кое е най-важното?

/ брой: 265

автор:Панчо Панчев

visibility 2302

Напоследък и в многострадалната ни Родина, и по света стават много събития, но кое е най-важно, че да се захвана с него?
И по телевизията, като правят класации на най-важните събития за месеца, често правят грешки! Но този път грешки няма! Ние си избрахме нов президент. Избрахме го с голям процент. Значи хората, българите, го искат!
И американците си избраха нов президент...
Това май са най-важните събития по света? За нас поне.
Според мен още по-важно е, че Бойко Борисов си е подал оставката. Това може много благоприятно да се отрази на положението у нас. Без съмнение. Колкото и много неща да има да се оправят!
Ако си няма човек друга работа, може по цял ден да стои пред телевизора и да научава новини. И то напоследък добри. Много се напати нашият народ и всяка промяна, която настъпи у нас, по мое мнение, ще е на добро.
Правителството си отива - добре. Идват нови хора там - пак добре. Да се надяваме, че това ще са хора, доказали своите достойнство, компетентност и работливост!
Впрочем, много ни лъгаха, та не знам дали да вярваме вече лесно. И на хубаво ли ще е промяната! Защото видях Цецка Цачева да продължава да ръководи заседанията на Народното събрание сякаш нищо не е било. Вярно, че малко по-спокойно сега, но знам ли? Много помогна тази Цецка нещата да дойдат на мястото си - хората си казаха: "Тази ли ще е първият човек на държавата?". И я отвяха...
Сега, ако се появи отнякъде Бойко Борисов и каже, че всичко това е било само шега? И продължат да ни управляват същите хора? Не ми се вярва да е така, но съм наплашен. И хората са наплашени. Една съседка ме попита истина ли е това или не е. Да знае как да се държи горката. Тя не е за оплакване, щом пита накъде духа вятърът, но все пак...
Аз не питам накъде духа вятърът и приемам всичко като радостна истина. Радостна за целия ни народ. Вярно - трябва да се спазят някои процедури, но всичко вече е преодолимо! Едно по едно! Първо, трябва да повярваме, че всичко това е истина! Защото все ни се струва, че е лъжа!
Интересно нещо е това животът - преди лъжите ни се струваха (на някои, на по-неустойчивите от нас) почти истини, а сега голямата истина ни се струва нещо като сън!
"Сън ли си, или те има?" - се казваше в едно стихотворение на големия наш поет Павел Матев, превърнато в разкошна песен. И изпълнено блестящо от Лили Иванова.
Не, не е сън! Истина е, че имаме наш президент. Истина е, че след като Бойко Борисов си подаде оставката, ще има ново правителство. Не знам как първенците ще наредят фигурите, но бих искал едно: те да са загрижени любимата ни държава да не е последна в редица европейски класации. Знам, че ще се откъснем от последното място в Европа, което с много усилия успяха да ни "завоюват" досегашните управници.
Всички членове и симпатизанти на Българската социалистическа партия, всички честни българи у нас и по света, всички милеещи за Отечеството ни сънародници трябва да бъдат сигурни, че Родината им оттук нататък ще бъде не зле ръководена и ограбвана, а, доколкото е по силите ни, честно и градивно ръководена!
Това е мечтата и надеждата на всички, които обичат България, и са готови да й отдадат силите си. Искаме такова Отечество, за каквото са мечтали борците за свободна България, поробена от Османската империя...
Искаме земята на Ботев и Левски! Но не каквато са я мечтали те, а изпреварваща съвременните държави!
 

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 150

БТПП: Икономическата криза се задълбочава

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 149

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 5

/ брой: 150

"Брекзит" кара британците да се изнасят в Европа

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 150

Франция увеличава помощта за възрастни и инвалиди

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 150

Мощен взрив помете ливанската столица

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 149

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 38

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 690

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ