25 Септември 2020петък03:29 ч.

Конкурси за деца и юноши за литературни творби и кукли

/ брой: 16

автор:Дума

visibility 621

XXII Национален фестивал на детската книга ще се състои от 11 до 13 май в Сливен по инициатива на Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в партньорство с Министерството на културата, община Сливен и областната администрация, Асоциация "Българска книга", ДАБЧ и др. Наред с многобройните прояви, които се организират в рамките на фестивала, ежегодно се провеждат Национален литературен конкурс и Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои. В тях се включват много деца и юноши от цялата страна и от българските общности в чужбина.

Тази година темата на Националния литературен конкурс е "Неразказани истории на един ловец на приключения". В него могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7-10 години, 11-14 г., 15-18 г. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби (разказ, приказка, стихотворение), специално създадени за конкурса. Творбите да са с обем до 5 стандартни компютърни страници (60-66 символа на ред, 28-30 реда на страница) и да бъдат изпратени в печатен вид или на имейл. Компетентно жури ще оцени творбите. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Наградите ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXII Национален фестивал на детската книга. Творбите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и имейл за контакти, се изпращат на адрес:

8800 Сливен

ул. "Никола Карев" 1

Регионална библиотека "Сава Доброплодни"

(за литературния конкурс)

или на имейл reglibsliven@iradeum.com

Краен срок за изпращане: 20.03.2020 г.

В деветия Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7-10 години, 11-14 г., 15-16 г. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли, с височина, по-голяма от 35 см. Компетентно жури ще оцени творбите. Наградите ще бъдат връчени на специална церемония в дните на фестивала. Куклите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и имейл за контакти, се изпращат на адрес:

8800 Сливен

ул. "Никола Карев" 1

Регионална библиотека "Сава Доброплодни"

За Националния конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои 

Краен срок за изпращане: 3.04.2020 г.

Куклите на участниците в конкурса не се връщат. С тях ще бъде уредена изложба, която може да бъде посетена в дните на фестивала. Отличените кукли ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на любимите литературни герои, уреден в РБ "Сава Доброплодни" в Сливен. В него и деца, и възрастни, в една фантастична и приказна атмосфера, могат да се наслаждават, както на много и интересни кукли, така и на смайващото и многообразно майсторство на техните създатели.

Ден 78: Яйца и домати за централата на ДПС

автор:Дума

visibility 56

МВР обяви пред депутатите, че протестиращите си търсели боя

автор:Дума

visibility 151

България отново се забърка в международен скандал

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 182

Борисов призна, че експертен кабинет му е най-изгоден

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 182

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 182

Хайки в Германия срещу злоупотребите в кланиците

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 182

Разнобой в ЕС за мигрантите и екологията

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 182

Брюксел не признава Лукашенко за президент

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 182

Байдън-син замесен в съмнителни сделки

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 325

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ