26 Септември 2020събота07:23 ч.

Корнелия Нинова: Смелостта победи страха, българите са по площадите

/ брой: 141

автор:Юлия Кулинска

visibility 421

БСП постигна най-голямата победа - смелостта победи страха и хиляди българи днес са по площадите на България, свободни и смели. Това заяви председателят на партията Корнелия Нинова на митинг-протеста. "Тук има хора от всички области на България. Тук има по една частица от всяко българско кътче. Тук сме събрани млади, средно поколение и възрастни. Тук сме лекари и учители, работници и служители, инженери и земеделци, ИТ специалисти и поети, писатели и дейци на културата и образованието. Различни сме по възраст и по занятие, но ни събра любовта към България. Тук сме заедно да я спасим от мафията", каза Нинова.

"Помните ли 1 май преди две години? Бяхме пак на това място и с много висок глас казахме: "В България има паралелна държава. В България задкулисието, скрито в сенките, в съдружие с официалната власт разгражда държавността". Те ни направиха най-бедните европейци. Те ни сложиха петно на най-корумпираната държава в Европа. Те превърнаха красивото ни отечество в сметище", категорична е Нинова.

"Те поробиха страната ни и държаха народа в страх и апатия. Те се опитаха да го пречупят, да му отнемат духа. Но не можаха да оковат и пречупят нас, българските социалисти. Опитаха се да ни купят с постове и пари. Не се продадохме и не се продаваме. Опитаха се да ни пречупят с натиск, със заплахи, с компромати. Не се прeдадохме и няма да се предадем. Опитаха се да пуснат пипалата си сред нас и да ни разединят. Вие, скъпи членове и симпатизанти на БСП, сте силата и партията", обърна се Нинова към хората. 

"Властта има един образ. Г-н Борисов, ще останете в политическата история с една емблема - едно чекмедже, пълно с пари, и един пистолет до главата Ви, за да ги пазите. Това са парите, ограбени от народа. И тази власт се пази по един начин - с бухалка. Бухалка, която 10 години се стоварваше върху главите на всеки непокорен и на всеки, който имаше свободата и смелостта да се изправи срещу тях. Такава власт се храни от страха", възмути се Нинова.  

"Тук ни събра грижата за хората. Заедно сме, за да защитим децата си, семействата си, родителите си от грабежа. За десет години управление на Борисов ГЕРБ и присъдружните им партии ограбиха настоящето ни. Тук сме, за да им попречим да ограбят и бъдещето ни. Но ние сме заедно не само да ги свалим от власт. Ние сме заедно, за да градим България отново. Ние имаме план за България. Ние можем и знаем как", обясни Нинова. По думите й днес битката по улиците е за морал и справедливост. Според Нинова всеки трябва да бъде свободен да говори и твори, да прави това, което мисли, и това, което иска. "Всеки, който иска условия за почтен бизнес, ще ги получи. Всеки, който иска да се развива според качествата си, ще има условия за това. Това е нашата кауза - нов път за България", поясни тя.

"За нас е отредено да бъдем водачи, особено в този труден момент за България и за Европа. Ние можем да бъдем водачи на своя народ. Като го обединим и го поведем по пътя, по който можем да начертаем. Със силата, която имаме. С достойнството на българи. Единни и заедно за децата ни, за семействата ни, за родителите ни и за България!", призова Нинова.

Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов

автор:Дума

visibility 45

Ден 79: Яйца и по Столичната община

автор:Дума

visibility 58

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 470

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ