20 Февруари 2020четвъртък03:04 ч.

Кой е по-отмъстителен - мъжът или жената?

/ брой: 150

автор:Гергана Алексова

visibility 1745

33 на сто от участниците в анкета, проведена от британски психолози, признават, че отговарят "на злото със зло", т.е. отмъщават. Повече от половината от тях не съжаляват, че не са простили на хората, които са ги обидили, и смятат, че ако ситуацията се повтори, те отново ще отмъстят.


Въпреки че мнозина може би си мислят, че слабият пол е по-отмъстителен от мъжете, резултатите от анкетата показват тъкмо обратното.


В експеримента са участвали 715 души на възраст от 18 до 55 години, които са отговаряли на въпроса: "Някога отмъщавали ли сте или поне мислили ли сте за отмъщение?". Половината и от мъжете, и от жените признават, че понякога са изграждали въображаеми планове за отмъщение, докато 1/3 наистина да го правили.


31 на сто от мъжете са отмъщавали поне веднъж на хора, които са ги обидили. При жените, макар и с малко, този показател е по-нисък - 28 процента.


Вторият въпрос, отправен към участниците, е бил свързан с типа на самото отмъщение. Най-разпространеният начин за мъст се оказва методът, при който обектът на отмъщението е поставен в глупаво и неловко положение пред други хора, на чието мнение той много държи. На второ място се нареждат такива начини като създаване на повод за ревност, оклеветяване пред колеги, началник или данъчните служби.


Главният фактор, подтикващ жените към отмъщение, е изневярата на партньора. За мъжете главната причина за това са инциденти, възникнали по време на работа.


От угризение на съвестта страда само много малка част от "отмъстителите".БСП настоява за по-голям контрол върху бизнеса с отпадъци

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 35

Камионите и автобусите ще плащат за само 3 хил. км пътища

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 35

Увеличиха се държавите срещу пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 35

Прокуратурата поиска от КЕВР проверка на цялата ВиК мрежа

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 35

Ердоган се закани с операция в Идлиб

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 35

Силите на Хафтар обстреляха кораб с оръжие в Триполи

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 35

Eвросъюзът създава единен пазар на данни

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 35

Наричате ги бандити, а те са светци...

автор:Христо Георгиев

visibility 197

/ брой: 35

Езиковото измерение на упадъка

автор:Любомир Калев

visibility 116

/ брой: 35

Датата

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 35

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ