01 Декември 2021сряда02:26 ч.

Илюстрация Анатолий Станкулов

Кой е уморен?

/ брой: 225

автор:Павлета Давидова

visibility 348

"Хората се умориха от избори" - не, не са се уморили от гласуването, а от безрезултатността на избора, който те или други са направили! Повечето хора не лепят плакати, не обикалят села и паланки, не правят кампания, не организират избори. Повечето хора се надяват гласът им да промени нещо. Единствената им "работа" е да отделят няколко минути или дори час-два, за да се замъкнат до избирателната секция и да посочат едно име. Кое точно е уморителното и изтощителното в това? Умората, или по-скоро отегчението, е провокирано от политиците, които не носят добавена стойност, от излъганите обещания, от дребните партийни ежби... Толкова за умората на хората. 

Уморени от изборите са едни други българи - онези, които организират срещите на лустросаните кандидати, които попълват изборните комисии, които "подковават" за проблемите на района си бъдещите народни избраници, които вероятно се озовават там за първи или втори път. Уморени от изборите са кадрите по места, изтощени са от необходимостта да проявяват въображение, представяйки нещо старо за нещо ново. Уморени са да бъдат използвани, без после някой да им каже простичко "благодаря" и без да видят реализирани мечтите си за стабилна държава и справедливи доходи.

Уморени от избори са и някои кандидати, особено ония, които всеки път се включват "за пълнеж", "за имидж", "за опит". Които знаят, че няма да бъдат избрани, но се впускат в каузата. Кауза, която обаче така и не се реализира, защото "там горе" някакви хора се ритат и не могат да седнат, да изговорят проблемите и да им намерят решенията.

Уморени сме не от избори, а от търсенето на отговорни държавници. От очакването най-сетне да се постигне национален консенсус в полза на всички нас. Виновниците за тая "умора" трябва да се стегнат и да доведат до нещо резултатно, по възможност социално и обществено отговорно! Дано този път има консенсус, читаво правителство и политици, спазващи закона и грижещи се за народа, а не за себе си!

 

 

Всеки пети учител напуска през първата си година

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 231

Минеков сезира прокуратурата за тунела до Римския стадион

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 231

По-високи данъчни облекчения за родители

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 231

Топлофикациите: Парното поскъпва с над 20% от януари

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 231

Фаталният участък на "Струма" е без Акт 16

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 231

Производствените цени нараснаха с 24 % за година

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 231

Шотландия се готви за нов референдум

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 231

Русия и КНДР критикуват АУКУС

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 231

Глоба и затвор в Австрия за отказ от ваксинация

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 231

Протести в Бангладеш

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 231

Кой кара снегорина?

автор:Деси Велева

visibility 125

/ брой: 231

До Никулден не трябва да пуснем Омикрон

автор:Велиана Христова

visibility 264

/ брой: 231

Борбата за теменужките

автор:Деси Велева

visibility 273

/ брой: 231

Пенсионерска Коледа

автор:Ева Костова

visibility 296

/ брой: 231

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ