25 Октомври 2020неделя12:54 ч.

От редактора

Кой пие и кой плаща

/ брой: 30

автор:Борис Данков

visibility 7770

Иде реч за разкритието, което е направил електронният сайт Анонимус.БГ за небезизвестната фондация "Америка за България", за нейното финансиране и отчитане (по-скоро неотчитане), като по този начин се осъществява безконтролно спонсориране на различни медии, неправителствени организации, културни и образователни дейности в България.
Да вземем дори за пример само така наречените културни дейности, които "Америка за България" така щедро лансира в своята програма. Ако решим да повярваме на нейния излъскан пиар, можем да останем с прекрасното впечатление, че фондацията е запретнала ръкави и работи неуморно (до премаляване) за укрепване на "националния просперитет на България". Ще се абстрахираме от чисто културните инициативи, посветени на музиката и изкуството, чрез които "Америка за България" може би наистина прави нещо конкретно в областта на културата.
Но - дотук. Излишно е да коментираме каква е ролята на така наречените неправителствени организации, щедро финансирани от фондацията. Да не говорим за финансовите инжекции, предназначени за "развитието на гражданското общество" и т.нар. протестъри. Така промоторът на протестите - Българското училище за политика, е получило през 2009-2013 г. близо 1 млн. 500 хил. лева. Небезизвестната "Протестна мрежа" пък е била "захранена" със скромните 170 000 лева.
А какво да кажем за неолибералния идеологически институт "Червената къща", където  се провеждат дискусии и дебати, които често подстрекават към политическа неприязън и омраза.
И накрая за шумно разтръбения "най-голям детски научен център в Източна Европа "Музейко" за 22 млн. лева, който предстои да бъде открит до средата на тази година. По същество той ще представлява една кичозна менажерия за зомбиране на българските деца между 6 и 10-годишна възраст, за тяхното приобщаване към мутациите на тъй наречената американска попкултура.
Повече от ясно е "кой пие и кой плаща" за мнимия просперитет (за американските интереси!) в България. Ало, не ни правете на балъци!  

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 913

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 530

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 514

/ брой: 201

Безредици в Рим

автор:Дума

visibility 31

Чехия регистрира 1000 смъртни случая за две седмици

автор:Дума

visibility 79

Бунтове и грабежи в Нигерия

автор:Дума

visibility 133

Туск: Борисов е в беда. Допусна грешки, но е демократ

автор:Дума

visibility 37

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 852

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1338

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 555

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ