07 Юни 2020неделя10:14 ч.

Няколко думи

Кой всява паника?

/ брой: 53

автор:Валентин Георгиев

visibility 1042

Главният прокурор Гешев демонстрира все по-находчива загриженост за здравето ни и неуморно всява все повече паника и страх. Дори в пламналата Италия прокурор не наставлява политиците и лекарите и не си позволява да говори за военно положение, па макар и "почти". Това е ключовата думичка и дори да ви звучи като "полубременна", е съвсем на място. Защото при такъв вариант по конституция управлението на държавата поема... президентът. Едва ли това има предвид Гешев. 

Радикални мерки, вечерен час, проверка на движението, арести - ескалацията на "добри практики" напомня времената на един друг Гешев, еталон на най-мракобесните години. Вирусът, колкото и да ни тревожи сега, ще си замине, но режимът, облечен в закон, трудно ще върне нормалността, доколкото я има. 

Хайде, стига! Не е работа на главния прокурор да се прави на пръв вирусолог и да се изявява като нелепа медийна звезда. Та чак експерти като проф. Мутафчийски деликатно отрекоха необходимостта от повсеместна карантина в държавата. Поне засега. А ако наистина е толкоз принципен, Гешев първо да иска сметка от властта, която масово не спазва наложените забрани. Пък корупцията и престъпността нямат почивен ден, така че той няма да остане без работа. 

Испания отваря нощните клубове

автор:Дума

visibility 155

Нови 125 заразени c коронавирус в Македония

автор:Дума

visibility 188

Хиляди на протест срещу расизма в Лондон

автор:Дума

visibility 186

Датата

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 988

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ