20 Септември 2020неделя08:37 ч.

Крадете логично!

/ брой: 36

автор:Братя Ружеви

visibility 1106

Кражбата е стара колкото света. Нормално явление. В кражбата обаче трябва да има логика. Забравил си си някъде чантата, някой я открадне. Логика има. Някой ти открадне колата, защото не си я заключил. Има логика.
А тия, дето ни дават топлото и светлото, и тези, дето ги проверяват, направо се изложиха. Никакво старание, за да придадат логичен вид на кражбата. Възможно ли е различни топлинни счетоводители да дадат 50% разлика в оценката на това колко струва топлото на един блок? Не могат ли да се договорят, за да изглеждат нещата прилични? Не може ли топлофикацията да се разбере с тях предварително, за да не се излагат така?
Друг пример. Наблъскали фактурите за ток с маса такси. После им слагат ДДС. Да, обаче таксите не се облагат с такъв данък. Защо не направят таксата по-голяма? Кой ще я оспори? Като че ли знае някой колко се напъва кабелът, за да достави тока, че да изчисли каква да е таксата "пренос".
Трети пример. Плащаме такса "достъп". Пак с ДДС. Ами увеличете таксата! Логично може да ми обясните, че достъпът ми е по-труден! Или, което е същото, че повече труд влагате, за да имам достъп!
Трябва между крадеца и окрадения да има колегиални отношения. Логиката успокоява, приспива бдителността. Логиката прави кражбата разбираема и уютна. И така на човек даже на протести не му се излиза.
Лошото е, че вече и да заспи народът не смее. Не е ясно дали някой няма съвсем логично да му таксува ДДС върху цветните сънища.
 

Тир се запали на АМ „Тракия”

автор:Дума

visibility 1

86 са новите случаи на COVID-19

автор:Дума

visibility 12

Пленумът на БСП се събра за последно преди Конгреса

автор:Дума

visibility 441

Касата ще поема тестовете на ученици под карантина

автор:Дума

visibility 219

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 618

/ брой: 179

Как търпим това десет години?!

visibility 937

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 475

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 791

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ