07 Август 2020петък15:35 ч.

Маrrуоtt - Luхurу Соllесtiоn

Кратки новини

/ брой: 125

автор:Дума

visibility 496

Кипърска офшорка купи хотел "Балкан"

Peгиcтpиpaнa в Kипъp кoмпaния e нoвият мaжopитapeн coбcтвeник нa eдин oт eмблeмaтичнитe cтoлични xoтeли - "Coфия xoтeл Бaлкaн". Цената на сделката не е ясна. Toвa cтaвa яcнo oт дoкyмeнти, пoдaдeни дo Koмиcиятa зa финaнcoв нaдзop. Cпopeд тяx дpyжecтвoтo "Пoтaмиpo Лимитид" щe пpидoбиe 500 пoимeнни aкции oт кaпитaлa нa "Hapaнджилa Kъмпaни", която e coбcтвeник нa нaй-гoлeмия aкциoнep нa xoтeлa. "София Хотел Балкан" e чacт oт бpaндa нa нaй-гoлямaтa xoтeлcкa вepигa в cвeтa.

Строят сграда за българския суперкомпютър

Започва строителството на сградата за българския суперкомпютър, част от Европейската мрежа EuroHPC. Тя ще бъде в София Тех Парк. Проектът е на стойност 18 млн. евро, 12 млн. евро от които се дават от българското правителство. Суперкомпютърът в София ще е един от петте petascale машини, имащи за цел да надградят изчислителната мощ на Европа. Той щял да помогне за повишаването на конкурентоспособността на българската икономика да ускори развитието на научноизследователски и иновационни дейности.

Теленор разделя бизнеса си на две

PPF Telecom Group, която придоби мобилните оператори под марката Telenor (Теленор) в Централна и Източна Европа, обяви преструктуриране на своите активи. Компанията е приключила разделянето на търговските и инфраструктурните дейности в своите оператори в Сърбия, Унгария и България и създаването на три нови организации, които ще оперират в рамките на CETIN Group.

"Газпром" върна на Полша 1,6 млрд. долара

"Газпром" плати над 1,6 млрд. долара, надплатени за газ, на полската държавна газопреносна компания PGNiG по решение на Стокхолмския арбитраж. Присъденото на PGNiG обезщетение е заради молбата на полската страна за преразглеждане на договорната цена за доставка. Тема бе актуална и в България. PGNiG започна арбитражно производство срещу "Газпром експорт" през 2015 г. с искане за преразглеждане на цената на природния газ, доставен в Полша съгласно договора от 25 септември 1996 г. Той предвижда доставката на около 10 млрд. куб. метра газ на година, а договорът е валиден до 2022 г.

Вдигат отново палатки в Триъгълника на властта

автор:Дума

visibility 306

Цветозар Томов: Управляващите гасят огън с бензин

автор:Дума

visibility 271

МВР: Стотици се жалваха от блокадите

автор:Дума

visibility 120

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 150

В Русия патентоваха препарат срещу COVID-19

автор:Дума

visibility 0

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 150

"Брекзит" кара британците да се изнасят в Европа

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 150

Франция увеличава помощта за възрастни и инвалиди

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 443

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 901

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 369

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ