29 Октомври 2020четвъртък18:03 ч.

Кроул в море от народна любов

/ брой: 123

автор:Велислава Дърева

visibility 1186

Не познавам нито един образован български гражданин, който да питае възторг към Б.Б., подопечното му правителство и персоналното му депутатство.
Не познавам нито един културен български гражданин, който да се прехласва и захласва пред Б.Б., Tzv.Tzv. и пред властта на ГЕРБ - това стълпотворение от титани на наглата посредственост и неудържимата полицейщина.
Не познавам нито един интелигентен български гражданин, който да излъчва възхита и преклонение към Б.Б. и чутовната му безпросветност.
Не познавам нито един човек на духа в България, който да облива Б.Б. и ГЕРБ с любов - нежна, страстна, изпепеляваща.
Не познавам нито един просветен български гражданин, който да таи в душата си милиграм уважение към Б.Б., Tzv.Tzv. и ГЕРБ.
Не познавам нито един почтен български гражданин, който да припада от нежни чувства към Б.Б., ГЕРБ, "родната полиция" и прочее.
Нито един.
Сигурно се движа в неподходяща среда.
Така излиза.
Според НЦИОМ умните, образованите, интелигентните, жителите на големите градове - те обожават Б.Б., вярват Му, искат Го, почитат Го и Го либят най-чистосърдечно, безкористно и себеотдайно, боготворят Неговата богата мутренска същност и душевност, изучват жадно Неговото вдъхновено слово, следят трепетно всяка Негова дума и всяка серпантина на Неговата дълбока и широка мисъл, възпяват Неговата премъдрост, друсат чалга в Негова чест, мерят с педи широкия Му гръб и с влажни и блажни очи изпиват Неговата осанка, бицепс и трицепс. Именно те, висококултурните люде, възхваляват съсипването на българската духовност, възпяват полицейското унижение и политическото омаскаряване, и приветстват войната на Б.Б. и ГЕРБ срещу всеки, що мисли с главата си, а не с някакви други анатомични подробности.   
А неинтелигентните, необразованите, некултурните, неграмотните, бездуховните, тая орда маргинали, тъпаци, простофили, селяндури и провинциалисти, тая сган боклуци безмозъчни - те никак не обичат, не харесват и не подкрепят Б.Б., не му вярват, не го искат, не го търпят, присмиват му се, глумят се над него и даже го презират по всички правила на сатирата, иронията и сарказма, които те, тъпанарите, очевидно владеят изтънко. Дори четат Уикилийкс и Конгрешънъл куотърли в оригинал.     
От което следва, че Б.Б. е свидна рожба, скъпоценен екстракт на интелекта, духовността и просвещението, а всички останали - грозни и тъпи изчадия на "некачествения мат'рял" и даже - негови символи, метафори и предводители.
Така излиза.
Според НЦИОМ.
В пълен душевен смут надниквам плахо през прозореца и - ах!
Ширнало се едно море от всенародна любов, а посред морето - Б.Б.! Шумно плува кроул, вдига водни фонтани като кита Голиат и сред този плисък и плясък се носи, ехти и кънти неговият могъщ, победоносен вик:
- Болгар! Болгар!
А ехото отвръща:
- Конгретюлейшънс, дженерал!

Икономиката няма да издържи второ затваряне

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 206

Програмите за коронакризата са с ниска ефективност

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 206

Европарите ще са с 4,6 млрд. лв. по-малко

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 206

Външният дълг стигна 63,5% от БВП

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 206

Полският президент отстъпва за абортите

автор:Дума

visibility 50

Мадрид се затваря за празниците

автор:Дума

visibility 51

Франция повиши нивото на готовност срещу тероризъм

автор:Дума

visibility 77

Европа остро осъди терора в Ница

автор:Дума

visibility 109

Сталин пише стихове, и то какви!

автор:Христо Георгиев

visibility 560

/ брой: 206

Прекрасните пейзажи на Цвета...

автор:Лозан Такев

visibility 474

/ брой: 206

Правото на строеж срещу правото на въздух

автор:Деси Велева

visibility 272

/ брой: 206

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ