13 Август 2020четвъртък03:17 ч.

Куклите нямат комплекси

/ брой: 101

автор:Александър Симов

visibility 1852

Речта на Лютви Местан винаги е приличала на трагичен опит в шкембеджийница да се опитат да ти поднесат френски гурме специалитет. Словесните финтифлюшки, високопарните изхвърляния, реторичните протуберанси - всичко прилича на забравен декор в провинциален театър. Това усещане за пошла театралност не напуска нито за миг всяка медийна изява на Местан днес и допълнително потвърждава факт, за който всички се досещат - пред нас не стои самостоятелен политически играч, а марионетна фигура, чиито конци се дърпат от другаде. 
Не може да се анализира в дълбочина нещо, което Местан е казал. Както във всяка добра криминална пиеса, и тук са важни не думите, а действията. Не че думите звучат възвишено: "В партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" не е обсъждан въпросът за кандидатурата на лидера й Лютви Местан за президент на страната", заяви вчера самият Местан. Той вече се държи като кралска особа, говори за себе си в трето лице. Което напомня, че от няколко години вместо Лютви понякога го наричат Людовик. Знак за тежката помпозност на неговия политически стил. Партията на Людовик щяла да се държи без комплекси на изборите. С други думи - Местан със сигурност ще играе на президентските избори, защото инвестицията в него трябва да бъде оправдана. Това е нещастието на  марионетките - те може да си мислят, че играят без комплекси, но винаги под чужда свирка. Диригентът е зад граница, а неговото продължение тук може до утре да ражда политически афоризми - в крайна сметка ще направи каквото му кажат.
И само за информация. Тези дни самият Местан разпространи снимки във фейсбук как партията му активно готви документите си за регистрация. Не стана ясно къде се намира офисът, но на една от стените му имаше надпис "Приятели на САЩ в България". Св. Людовик Безкомплексний няма да обясни това. Но си струва да се помисли над него.

Тотален провал на летния сезон

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 154

Задават се по-скъпо парно и топла вода

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 154

Нова ядрена мощност - приоритет на държавата

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 154

Къщите около София са най-търсени в пандемията

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 154

ЕС притеснен от втора вълна на КОВИД-19

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 154

Байдън избра цветнокожа за вицепрезидент

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 154

Над 200 ранени при протестите в Беларус

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 154

Кратки новини

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 154

Човечеството върви към нова световна война

visibility 193

/ брой: 154

Бил ли е масон цар Борис III?

автор:Христо Георгиев

visibility 147

/ брой: 154

За уродливостта на нормалното

автор:Владимир Георгиев

visibility 115

/ брой: 154

Българи срещу българи

автор:Петра Ташева

visibility 112

/ брой: 154

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ