29 Май 2020петък23:54 ч.

Куклите нямат комплекси

/ брой: 101

автор:Александър Симов

visibility 1772

Речта на Лютви Местан винаги е приличала на трагичен опит в шкембеджийница да се опитат да ти поднесат френски гурме специалитет. Словесните финтифлюшки, високопарните изхвърляния, реторичните протуберанси - всичко прилича на забравен декор в провинциален театър. Това усещане за пошла театралност не напуска нито за миг всяка медийна изява на Местан днес и допълнително потвърждава факт, за който всички се досещат - пред нас не стои самостоятелен политически играч, а марионетна фигура, чиито конци се дърпат от другаде. 
Не може да се анализира в дълбочина нещо, което Местан е казал. Както във всяка добра криминална пиеса, и тук са важни не думите, а действията. Не че думите звучат възвишено: "В партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" не е обсъждан въпросът за кандидатурата на лидера й Лютви Местан за президент на страната", заяви вчера самият Местан. Той вече се държи като кралска особа, говори за себе си в трето лице. Което напомня, че от няколко години вместо Лютви понякога го наричат Людовик. Знак за тежката помпозност на неговия политически стил. Партията на Людовик щяла да се държи без комплекси на изборите. С други думи - Местан със сигурност ще играе на президентските избори, защото инвестицията в него трябва да бъде оправдана. Това е нещастието на  марионетките - те може да си мислят, че играят без комплекси, но винаги под чужда свирка. Диригентът е зад граница, а неговото продължение тук може до утре да ражда политически афоризми - в крайна сметка ще направи каквото му кажат.
И само за информация. Тези дни самият Местан разпространи снимки във фейсбук как партията му активно готви документите си за регистрация. Не стана ясно къде се намира офисът, но на една от стените му имаше надпис "Приятели на САЩ в България". Св. Людовик Безкомплексний няма да обясни това. Но си струва да се помисли над него.

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 844

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 435

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1410

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 432

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ