27 Май 2020сряда02:46 ч.

"Две жени, без да се брои мъжът"

Гастроли

Летен фестивал в Нов театър - НДК

/ брой: 122

автор:Дума

visibility 1963

Нов театър - НДК представя първото издание на Летен театрално-музикален фестивал, който ще се проведе през целия месец юли. Известни творци - актьори, режисьори и драматурзи, както и проспериращи и амбициозни млади таланти обединяват усилията си в създаването на атрактивния форум.

Четири извънстолични трупи ще гостуват на сцената на Нов театър - НДК в началото на месеца. Още в първия ден ДКТ "Иван Димов" от Хасково представя "Две жени, без да се брои мъжът" - фарс мюзикъл от Недялко Йорданов, който е и режисьор на продукцията, по музика на Хайгашод Агасян. Участват Ирен Кривошиева и Роси Русева. Аранжимент и акомпанимент Жоро Стоев. 

Това е много сериозна и много шеговита трагикомедия за сблъсъка на две жени в класическите роли на съпруга и любовница на един мъж, който позорно не се появява на сцената. Много смях! И малко сълзи! И много песни, както и един чисто оперен дует. И в крайна сметка една философска истина, че всичко е временно, нетрайно, затова трябва да се живее жадно и ненаситно.

"Два билета за Париж" предлага ДТ "Антон Страшимиров" от Разград на 3 юли. Това е новата комедия от Христо Христов, с която Разградският театър закрива сезона си на 2 юли на своята сцена. С участието на комедийните актьори от емблематичното скеч шоу "Аламинут" Робин Кафалиев, Таня Кожухарова, Атанас Бончев-Наката, Мариела Топалова, Марияна Бранкованова, Цветана Благоева, Николай Сяров, Йоана Иванова, Яцек Янков. Режисьор е Робин Кафалиев, постановка Тодор Мадолев, сценография Теодор Даскалов.

Драматично-кукленият театър "Васил Друмев" от Шумен пристига на 4 юли с "Отворена брачна двойка" от Дарио Фо и Франка Раме. Постановка Андрей Калудов, сценография Диляна Асенова, композитор Добрин Векилов-Дони. Със специалното участие на Мая Бежанска и актьорите Пьотр Кшемински и Валентин Василев/Михаил Скуджов.

Самочувствието на мъжа винаги се е ласкаело от това да притежава много жени. Не като семейство, не като брак и дом, а като завоевание. Но парадоксът на пиесата е, че инженер Манфреди смята това за най-висша проява на уважение и обич към собствената си съпруга. Неговата философия за отворената брачна двойка трябва да се изпробва на практика. 

"Котка върху горещ ламаринен покрив" от Тенеси Уилямс отново ще бъде на сцената на Нов театър - НДК на 5 юли. Постановката на ДТ "Невена Коканова" от Ямбол е на Бойко Илиев. Участват Йоана Буковска-Давидова, Янина Кашева, Радослав Владимиров, Михаил Лазаров, Мария Панайотова, Анатолий Ставрев. Сценография и костюми Жанета Иванова. Пиесата, която покорява публиката десетилетия наред, е за взривоопасните и покрити с лицемерие отношения в семейството на най-богатия плантатор на Юга, неизбежно изяснени на последния му рожден ден.

Първа оставка в британското правителство

автор:Дума

visibility 59

На 1 юли Израел анексира палестински територии

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 98

Китай е удвоил делата срещу корупцията

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 98

Парадът на победата в Москва – на 24 юни

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 98

МЕЛОДИЯТА

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 148

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ