14 Юли 2020вторник15:26 ч.

Левицата отрече за политически чистки

/ брой: 200

автор:Павлета Георгиева

visibility 943

БСП отхвърли обвиненията за политически чистки, а Сергей Станишев припомни, че рокадите в ръководствата на държавни структури са изцяло в правомощията на правителството. Лидерът на социалистите попита защо медиите, които сега пишат за политическа чистка, са мълчали, когато Цветан Цветанов смени всички директори на районните дирекции на вътрешните работи. "Когато министърът на земеделието обяви, че всички директори на изнесените звена са сменени за един ден, защо мълчахте", попита соцлидерът. "Нещата трябва да вървят на базата на политика на правителството и хората, които са способни да реализират тази политика", оправда рокадите на кабинета Станишев.
Част от измененията, която трябва да настъпят в България, включват реализирането на кадрови промени, категорични са от БСП. Според Станишев правителството не е достатъчно убедително в това отношение на този етап. "И ние като партия имаме критики към правителството, вижте в Агенция "Митници". Вярно, че г-н Танов боледуваше, но тук опира до ефективност на работата на митниците - има ниска събираемост. Това важи и за много други агенции и много други звена в изпълнителната власт. Освен това има случаи на откровено политически назначения, които не са правени на професионален принцип, които трябва да бъдат ревизирани", коментира Станишев.
Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов добави, че правителството трябва да е по-енергично в решаването на въпросите с лицата, които провеждат правителствена политика на национално и областно ниво. "В момента можем да констатираме, че този процес се нуждае от ускоряване, особено на областно ниво, критериите за назначаване трябва да бъдат професионални и да не се допуска конфликт на интереси", добави Стоилов.
 

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 493

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 317

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2218

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ