30 Май 2020събота18:32 ч.

Левицата спасява училища от такса смет

/ брой: 161

автор:Нина Чавдарова

visibility 1667

Общинските съветници от Коалиция за Пловдив задължиха кмета Славчо Атанасов да намери начин за дофинансиране на училищата, които не могат да платят такса смет. На следващото заседание градоначалникът трябва да предложи промяна в общинската финансова рамка, която да насочи допълнителни средства към финансово затруднените учебни заведения. Към училищата, пак по предложение на социалистите, бяха прибавени и социалните домове.
До това положение се стигна след изменение в закона от началото на годината, което задължи директорите да подават декларации и да плащат такса смет на поверените им учебни заведения. В делегираните им бюджети обаче такива средства не са предвидени, което ги изправи пред опасността да не могат да приключат бюджетната година, обясни председателят на левицата в ОбС Николай Радев. Затова в извънреден порядък бе прието предложението на Коалиция за Пловдив, с което спешно да се реши проблемът.
 

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 965

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 511

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1508

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 443

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ