25 Февруари 2021четвъртък05:03 ч.

Левицата: Това е имитация на управление

/ брой: 155

автор:Веселка Спиридонова

visibility 1175

Това не е управление, уважаеми дами и господа, това е имитация на управление. ГЕРБ обеща европейско развитие, европейски доходи и европейски стандарт на живот. За съжаление резултатите коренно се различават от обещаното.
Такава е констатацията по повод третата годишнина от идването на власт на днешните управляващи, направена в декларацията на ПГ на Коалиция за България, която прочете в парламента депутатът Драгомир Стойнев.
Правителството на Бойко Борисов допусна катастрофален срив в заетостта - най-ниската през последните 8 години, висока безработица, обидно ниски доходи, трайна бедност, сурови материални лишения, несигурност за бъдещето и отчаяние в ежедневието на българските граждани, са казва в декларацията. Обещавайки, че страната ни ще се превърне в "нормална и европейска държава", Борисов и неговите министри открито посегнаха към конституционните устои на България като демократична, правова и най-вече като социална държава. Не помним друго правителство, което по такъв арогантен начин да се опитва да срине системите за социална защита, отменяйки конституционно закрепени социални права на българските граждани, посочват социалистите.
Управлението на кабинета Борисов претърпя пълен провал, излъга българското общество и продължава да го заблуждава и манипулира за действителното състояние на държавата, продължи председателят на социалната комисия в НС.
"За 3 години управлението на ГЕРБ над 400 000 души загубиха работа и доходи, а коефициентът на заетост катастрофално намаля с над 6%. Провежданата от правителството на Борисов политика е антисоциална и за разлика от политиките в другите страни-членки на ЕС задълбочава последствията от кризата, влошава качеството на живот на българските граждани и ни отдалечава от европейските стандарти на живот", категорични са в левицата.


Волен Сидеров, "Атака":
Борисов  си забрави обещанията


Когато давахме подкрепата си за ГЕРБ, разчитахме на онова, което тогава говореше техният лидер. Например за чуждите монополи в електроразпределението той искаше разваляне на договорите, беше за "свалянето" на новините на турски език по БНТ1 и пр. Обещанията ни накараха да дадем подкрепа, но той ги "забравя". Не се повишава стандартът на живот, а цените на тока - заплатите и пенсиите са замразени. Заявките, с които Борисов дойде на власт, са провалени. Той води България по крива линия.

Четин Казак, ДПС:
Давам лоша оценка за правителството


Даваме лоша оценка за това правителство - нито едно от предизборните обещания не беше изпълнено. Доходите не станаха средноевропейски,  замразиха се на нивото от 2009 г., престъпността и корупцията не бяха "преборени" и това личи от всевъзможните доклади на европейски и международни органи и институции, ще бъде потвърдено и сега - в юлския доклад на ЕК. България не постигна никакви успехи - единственото, което може да се каже, е, че строителството на магистралите върви. Колкото по-рано има избори, толкова по-добре за България, тъй като ситуацията не се подобрява, а прогресивно се влошава. На следващите редовни парламентарни избори очаквам народът да си каже тежката дума.

Красимир Велчев, ГЕРБ:
За мен важно е мнението на хората


Не съм очаквал добра оценка от опозицията, важна е оценката на хората. В политиката за разлика от бизнеса няма ясни критерии за свършена работа. Това, което е направено, не е достатъчно, но не е и малко. И аз живея в тази държава, майка ми е на 85 години и ако аз не й помагам, няма да може да живее. Успяхме поне да не се увеличават данъците, да не се намаляват пенсии, съкращенията да не бъдат чак толкова големи. Оценката за икономическото положение в България я дават ЕС и Европейската банка. Мога да давам оценка на хората, които управлявам в парламента, да давам оценка на министри и министър-председателя не е коректно.

 

Не броят пулмолозите за „първа линия”

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 39

ГЕРБ готви нов подарък за концесионера на летище София

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 39

Радев даде надглавния прокурор на КС

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 39

Властта пришпорва закон за психолозите

автор:Аида Паникян

visibility 122

/ брой: 39

Зачестяват сигналите за натиск от събирачи на дългове

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 39

Ипотечните кредити нараснаха с 11,4%

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 39

КЕВР не очаква промяна в цените на парното, топлата вода и тока

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 39

Колите "втора ръка" ще поскъпват

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 39

Пет държави от ЕС алармират за недостиг на ваксини

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 39

В Северна Македония ще броят и българите

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 39

Екшефът на македонските спецслужби се предаде

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 39

Разширяването на ЕС ще е стъпка по стъпка

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 39

Дори Цанков и Филов коленичат пред руските воини

автор:Христо Георгиев

visibility 181

/ брой: 39

Хуморът не е от вчера

автор:Лозан Такев

visibility 132

/ брой: 39

Ще измести ли Кристо музея "Дом на хумора и сатирата"

автор:Альона Нейкова

visibility 96

/ брой: 39

Датата

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 39

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ