28 Септември 2020понеделник09:06 ч.

Левицата: Това е имитация на управление

/ брой: 155

автор:Веселка Спиридонова

visibility 1030

Това не е управление, уважаеми дами и господа, това е имитация на управление. ГЕРБ обеща европейско развитие, европейски доходи и европейски стандарт на живот. За съжаление резултатите коренно се различават от обещаното.
Такава е констатацията по повод третата годишнина от идването на власт на днешните управляващи, направена в декларацията на ПГ на Коалиция за България, която прочете в парламента депутатът Драгомир Стойнев.
Правителството на Бойко Борисов допусна катастрофален срив в заетостта - най-ниската през последните 8 години, висока безработица, обидно ниски доходи, трайна бедност, сурови материални лишения, несигурност за бъдещето и отчаяние в ежедневието на българските граждани, са казва в декларацията. Обещавайки, че страната ни ще се превърне в "нормална и европейска държава", Борисов и неговите министри открито посегнаха към конституционните устои на България като демократична, правова и най-вече като социална държава. Не помним друго правителство, което по такъв арогантен начин да се опитва да срине системите за социална защита, отменяйки конституционно закрепени социални права на българските граждани, посочват социалистите.
Управлението на кабинета Борисов претърпя пълен провал, излъга българското общество и продължава да го заблуждава и манипулира за действителното състояние на държавата, продължи председателят на социалната комисия в НС.
"За 3 години управлението на ГЕРБ над 400 000 души загубиха работа и доходи, а коефициентът на заетост катастрофално намаля с над 6%. Провежданата от правителството на Борисов политика е антисоциална и за разлика от политиките в другите страни-членки на ЕС задълбочава последствията от кризата, влошава качеството на живот на българските граждани и ни отдалечава от европейските стандарти на живот", категорични са в левицата.


Волен Сидеров, "Атака":
Борисов  си забрави обещанията


Когато давахме подкрепата си за ГЕРБ, разчитахме на онова, което тогава говореше техният лидер. Например за чуждите монополи в електроразпределението той искаше разваляне на договорите, беше за "свалянето" на новините на турски език по БНТ1 и пр. Обещанията ни накараха да дадем подкрепа, но той ги "забравя". Не се повишава стандартът на живот, а цените на тока - заплатите и пенсиите са замразени. Заявките, с които Борисов дойде на власт, са провалени. Той води България по крива линия.

Четин Казак, ДПС:
Давам лоша оценка за правителството


Даваме лоша оценка за това правителство - нито едно от предизборните обещания не беше изпълнено. Доходите не станаха средноевропейски,  замразиха се на нивото от 2009 г., престъпността и корупцията не бяха "преборени" и това личи от всевъзможните доклади на европейски и международни органи и институции, ще бъде потвърдено и сега - в юлския доклад на ЕК. България не постигна никакви успехи - единственото, което може да се каже, е, че строителството на магистралите върви. Колкото по-рано има избори, толкова по-добре за България, тъй като ситуацията не се подобрява, а прогресивно се влошава. На следващите редовни парламентарни избори очаквам народът да си каже тежката дума.

Красимир Велчев, ГЕРБ:
За мен важно е мнението на хората


Не съм очаквал добра оценка от опозицията, важна е оценката на хората. В политиката за разлика от бизнеса няма ясни критерии за свършена работа. Това, което е направено, не е достатъчно, но не е и малко. И аз живея в тази държава, майка ми е на 85 години и ако аз не й помагам, няма да може да живее. Успяхме поне да не се увеличават данъците, да не се намаляват пенсии, съкращенията да не бъдат чак толкова големи. Оценката за икономическото положение в България я дават ЕС и Европейската банка. Мога да давам оценка на хората, които управлявам в парламента, да давам оценка на министри и министър-председателя не е коректно.

 

БСП тръгва на избори

автор:Павлета Давидова

visibility 146

/ брой: 183

Протестът, ден 81: Дата за четвърто Велико народно въстание

автор:Дума

visibility 252

Социалните мрежи изригнаха срещу Караянчева

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 183

С референдум ще бъде приета нова програма

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 183

Газът с още 10% по-скъп от октомври

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 183

Бизнесът не ползва мерките на правителството

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 183

Туристическите забележителности влизат в регистър

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 183

Паркиралите в нарушение в София ще получават зелен стикер

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 183

Боеве между Армения и Азербайджан

автор:Дума

visibility 451

/ брой: 183

Тихановска е срещу санкции против Минск

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 183

Регионални конфликти окървавиха Африка

автор:Дума

visibility 163

/ брой: 183

Седем цивилни убити при атентат в Сирия

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 183

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 135

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 209

/ брой: 183

От БСП зависи как страната ще излезе от тежката криза

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 183

Датата

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ