26 Март 2023неделя08:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще бъде слънчево. В повечето райони ще бъде почти тихо, но до вечерта ще се появи слаб юг-югоизточен вятър, по-добре изразен в Източна България. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 17° и 22°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София около 19°. Днес ще бъде слънчево. В повечето райони ще бъде почти тихо, но до вечерта ще се появи слаб юг-югоизточен вятър, по-добре изразен в Източна България. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 17° и 22°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София около 19°.

Лицемерие и двойни стандарти

/ брой: 232

автор:Камелия Базова

visibility 189

Камелия БАЗОВАСлед като се оказа, че заблудените ракети ударили Полша, са украински, а не руски, светът  въздъхна с облекчение. Дали се разбра какво лицемерие е да въоръжаваш Украйна, да обучаваш нейните войници, да ги снабдяваш с разузнавателна информация, да използваш страната като плацдарм за прокси войната си срещу Русия? Защото бази на НАТО и на САЩ в Украйна имаше далеч преди военната операция на Русия там. Защото Украйна за американските стратези е средство за дестабилизиране на Русия и това го пишеше още Бжежински, казва го и директорът на американската аналитична компания "Стратфор"...
Затваряйки си очите за определени факти и преувеличавайки други, оглеждайки се в кривото огледало на евро-атлантическата и антируска пропаганда, ние, българите, също се юрнахме напред с новите евро-атлантически ценности под мишница и забравихме за националните си интереси. А нашият национален интерес беше да бъдем инициатори за мир между Русия и Украйна. Нашият национален интерес е никаква намеса в този военен конфликт, никакъв износ на оръжие.
Светът се променя главоломно, старите връзки на сигурност и икономически устои рухват. Европа е лишена от ярко политическо лидерство, което да очертае собствена европейска геополитическа тежест. ЕС играе все по-упорито ролята на троянски американски кон. Самоубийствено с антируските санкции Старият континент се деиндустриализира, а капиталите бягат от Европа и отиват в САЩ.
Русия и новите сили от ШОС и БРИКС, които заедно във военен и икономически план превъзхождат евро-атлантическата общност, зоват за нов световен ред, основан на равноправие между държавите, многополюсен свят, суверенитет на отделните народи, свободен избор на национални и традиционни ценности. За разлика от евроатлантизма, който е демократично прикритие на еднополюсния глобален неолиберален ред, на световната дълбока държава.
Уви, ние се юрнахме отново по наклонената плоскост, по опасната пързалка да следваме безпрекословно новия Господар, без да мислим за собствените си интереси. Тази война трябва да приключи. Не бива да умират повече хора и от двете страни. И ние, давайки оръжие на Украйна, наливаме вода в мелницата на задкулисните сили, които имат интерес касапницата да продължава.
Нещо повече. България се нареди сред страните, които ще съдят Русия в Хага заради войната в Украйна. Както пише Велизар Енчев, "Защо не осъдим Русия и заради агресията й срещу Османската империя, в резултат на която ние възкръснахме на европейската карта като трета българска държава?" Евро-атлантическият ни управляващ елит иска да заличи нашата памет. А какво да кажем за войните на САЩ в Либия, Сирия, Виетнам, бивша Югославия? Знаят ли нашите евроатлантици, че войните на Запада след Втората световна война струват 50 милиона жертви по целия свят? Защо никой не осъди Щатите? Няма и кой да ги осъди, защото те подписаха конвенцията за геноцида при условие, че тя не се отнася за тях. Какво по-голямо доказателство за двойния морал, за двойните стандарти и лицемерието в международните отношения?
Време е нашият политически елит да изтрезнее, да започне да учи уроците на историята. За съжаление, думите на Радой Ралин са много подходящи и днес: "Беше време турско, дойде време мижитурско!"

 


Последвайте или харесайте в-к "ДУМА" във ФЕЙСБУК   --> ТУК <--

Споделяйте нашите публикации.

 

 

 

 

КЗК готви нова глоба за "Лукойл"

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Тол таксите ще зависят от изминатите километри

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 58

Над 30 пъти повече нефт и газ от САЩ за България

автор:Дума

visibility 460

/ брой: 58

Пак отлагат тунела под Шипка

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 58

Нов силен трус в Турция

автор:Дума

visibility 359

2 милиона по улиците срещу Макрон

автор:Дума

visibility 928

Западът с песимистични прогнози за Украйна

автор:Дума

visibility 539

/ брой: 58

Хайде холан!

автор:Мая Йовановска

visibility 440

/ брой: 58

Новият господар на света

автор:Таня Глухчева

visibility 1086

/ брой: 57

Без здрав разум

автор:Страхил Ангелов

visibility 809

/ брой: 57

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ