14 Юли 2020вторник21:55 ч.

Лицето на мръсотията

/ брой: 222

автор:Александър Симов

visibility 1920

Тези дни най-влюбената в правителството социологическа агенция "Екзакта" пусна любовна ода под формата на проучване. Там вдъхновено се твърдеше, че 51 на сто от анкетираните посочват като победител "кандидат на ГЕРБ". И няма никакво значение, че не му знаят името, биографията, политическите възгледи и общественото поведение. Ако в друга държава социолог получи такъв резултат, би се хвърлил от покрива в знак на отчаяние. Защото това е знак за политическа пустош, а не за общество.
Разбира се, да вярваш на "Екзакта" е като да вярваш на телевизионна врачка. Проблемът тук е друг. Дали социологията не служи като активен начин за търсене на алиби? Завишават резултатите на ГЕРБ отсега, за да може народът да е подготвен за поредната гигантска манипулация, която се готви.
От 2011 г. досега ГЕРБ никога не са печелили избори по честен начин. Тяхната изборна машина само се усъвършенства от вот на вот, а тъжният пик на процеса видяхме в "заложническата драма" в  "Арена-Армеец" миналата година. ГЕРБ не бързат да обявят име. Те трябва да смажат схемите, да разтворят портфейлите, да се свържат с местните гаулайтери и едри бизнесмени. Подобни начинания изискват време за подготовка, а се говори, че преговорите понякога са по-тежки и от изборите за генсек на ООН. А в мига, когато лузърът, изтеглил късата клечка, бъде обявен за кандидат на ГЕРБ, за тази партия всякаква политика, идеи, анализи, ще престанат да имат значение. Ще са важни само финансовите потоци и пренаписването на протоколи.
Във всяка друга държава най-голямата партия щеше да бъде притискана да извади кандидат по-рано, да защити политиките си за България. Само че у нас влюбената социология е съучастник в зловещата машинация. ГЕРБ правят всичко възможно да затрият идеите, да смажат държавността и да превърнат вота в байганьовско упражнение. В този смисъл отдавна няма значение кой ще е кандидатът им. Отсега е ясно, че той ще е лицето на цялата тази мръсотия.
 

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 565

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 350

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2245

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ