10 Август 2020понеделник21:50 ч.

"Грамофон"

Любовта е смисълът на нашето пътуване

С изложбата си в пловдивската галерия "Възраждане" Николай Ангелов-Гари ни стимулира да разчетем пътеводните знаци по земния ни преход

/ брой: 129

автор:Дума

visibility 329

Изложба живопис на Николай Ангелов-Гари под наслов "Център" бе открита в плодивската галерия "Възраждане".

"Новата изложба на Гари е много разнообразна и като рисувателни техники, и като образност и размери. Този път чувството за хумор на художника преобладава и много от образите стоят шаржово. Лекотата на Гари да стилизира, социализира е впечатляваща и това, че отвреме навреме се подсмихва под мустак в картините, придава една лежерност и фриволност, даже определена лека еротичност в платната. Свежи картини, създаващи ведро и усмихнато отражение върху лицата на зрителите." Така галеристката Краси Алексиева представя експозицията на известния художник, която може да се разгледа до 28 юли.

"Сътворени и отделени от Центъра, ние  тръгваме около Него през земния си преход, за да се върнем там отново. Най-бързият и верен път е Любовта. Тя е тази, която ни определя като хора. Тя е смисълът на нашето пътуване; силата, чрез която вървим напред. Всичко в заобикалящия ни свят е като знак, отрицателен или положителен; компас, водещ ни към Центъра, от който произхождаме и който ни привлича отново при себе си. Пътеводните знаци - хора, предмети, животни, спомени, мечти и чувства, са това, което ни напомня постоянно за Центъра на всичко и те ни показват верния път към Него. От нас се иска да съумеем да разчетем тези знаци и да изпълним живота си с Любов. Всяко действие, жест, дума, изпълнено с Любов, е добро и е от Бог, защото Бог е Любов. Той е Центърът!" Водени от тези размисли на Гари, можем да открием свои тълкувания на новите му творби.

Николай Ангелов-Гари е роден през 1978 г.  Завършва ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" във Велико Търново. Член е на Дружеството на бургаските художници и на Б.И.С. - Българско иконографско сдружение. Има 16 самостоятелни изложби и множество участия в общи експозиции. Сред престижните отличия, на които е лауреат, са наградата "Руси Стоянов" за млад художник - Бургас (2017), Голямата награда "Златният Езоп" на ХХII Международно биенале на хумора и сатирата в Габрово (2015), Наградата на СБХ за млад автор на биеналето "Бургас и морето" (2014).

Всеки втори иска предсрочен вот

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 152

ИЗПРАВЕНИ СМЕ ПРЕД ПОРЕДНОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 152

Протестиращите освободиха кръстовището пред СУ

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 152

Автобусните превозвачи поискаха по-нисък ДДС

автор:Дума

visibility 7

/ брой: 152

Затварят хотели по морето

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 152

Любомир Дацов: С мерките правителството купува симпатии

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 152

Добивът на домати и пипер се срина

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 152

Масови протести след изборите в Беларус

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 152

Основателят на "Белите каски" е мамил Запада

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 152

Кратки новини

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 152

Защо тероризмът вирее и в Африка

автор:Елиана Иванова

visibility 13

/ брой: 152

Протестен марш на пробудения дух

visibility 10

/ брой: 152

Анатомия на един протест

visibility 13

/ брой: 152

Датата

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 152

Живко Георгиев: Властта няма друг ход, освен оставка

автор:Дума

visibility 342

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ