13 Април 2021вторник19:30 ч.

Пардон

Магии

/ брой: 164

автор:Благовест Митков

visibility 2346

Да ви кажа - някои не вярват в магиите. Твърдят, че нямало такова нещо! Било суеверие. Нееее, лъжат се! Магии има! Съществуват! Съ-ще-ству-ват!
Да вземем един прост пример. Онзи ден ми се случи. Купувам си пакетче кайма. Нося го вкъщи. Жена ми прави мусака. И какво мислите? Вади тя мусаката от печката, а в тавата само картофи! Кайма няма! Или е изчезнала, или се е превърнала и тя в картофи! Веднага се досетих, че това пакетче кайма е било омагьосано!
Ами съседът Гошо? Взел заплата, качва се на тролея, заплатата му в джоба. Слиза от тролея, бърка в джоба - заплатата я няма! Значи или са му дали омагьосани пари, или се е качил на омагьосан тролей.
Ами колко заводи изчезнаха? Направо като че ли се изпариха! Допреди пет-десет години заводът си стои, коминът му пуши, в лавката продават бира… Сега минаваш оттам, гледаш - няма завод, няма комин, останала само лавката. Но не продават бира, а китайски бикини! Защо? Кой купува бикини насред полето?! Магия някаква! Направо настръхвам, като си помисля!
Хора също изчезват. И то не какви да е хора, а солидни, сериозни. Направил човекът фирма, отворил си офис, изтеглил си кредит, купил си мерцедес… И в един момент изчезва! Някои казват, че тия хора отивали в Южна Африка и в Латинска Америка! Ако беше така, нали щяха поне по телефона да се обадят оттам? Не! Не се обаждат! Омагьосани са! Превърнати са или в жаби, или в дявол знае в какво! Ей тази хлебарка, дето изтича сега пред мен по масата… Кой може да ми гарантира, че не е омагьосан бизнесмен?!
Или друго… Как става така, че никой нищо не произвежда, а всеки нещо продава? Откъде толкова стока за продан? Магия! Само магия е това, казвам ви! Няма какво да се яде, обаче има какво да се краде! Магия!
И изобщо, питам ви, тази нашата държава от толкова години на какво друго се държи, ако не на магия?!
 

Германия с нови правила срещу коронавируса

автор:Дума

visibility 134

Искат оставката на Шарл Мишел заради "Дивангейт"

автор:Дума

visibility 297

Израел с диверсия в ирански ядрен обект

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 71

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 540

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 254

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ