03 Април 2020петък02:18 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Малцинството

/ брой: 76

автор:Милена Николова

visibility 1100

Тези дни ще се формира ново правителство. Всъщност то беше вече изфабрикувано. Формално, на едни също толкова формални срещи за "пред журналисти" в Народното събрание. На фона на  старите Борисови мантри за "народа", "хората" и всякакви там народняшки фрази. 
От днес се говори за мнозинство. От името на това мнозинство ще се гласуват новите съмнителни, лобистки и прочие закони. Така работи нашият парламент. Започва новата игра на котка и мишка. Тя е от години, между управляващи и оня народ, дето дебне любимите си избраници как точно ще се опитват да го изиграят този път. Чрез цени на ток, парно, води, данъци, концесионно дупчене на земята, отравяне на горите, реките, язовирите.
Всъщност, тези, дето ще се кичат с брошката на мнозинството, са малцинство. Мнозинството на ГЕРБ е около 32%, но не от населението, а от гласуващите. Т.нар. "патриоти" пък са към 9% пак от същите гласуващи, дето не минаха половината от онези с правото на избор. Всъщност 44-о Народно събрание ще работи в действителност без мнозинство, поради броя на мизерното си количество избиратели. Очакванията за този парламент са, че ще има по-лош състав от предшественика си. Дето го мислехме за най-лош. Марешки ще осветява със звездата си парламентарната зала. Дано не хареса да говори от трибуната, защото Народното събрание такъв трибун не е имало и в най-лошите си периоди. Такова е положението с новия парламентарен сезон. Очакванията са за поредно празнодумство, докато хората обедняват още повече. Вероятно след този период избраниците, по фактора доверие на обществото, ще бият предходните си колеги на база индекса недоверие на глава от населението. Но какви да са очакванията на хората в държава, в която бивш и бъдещ финансов министър, от позицията си на свещена крава говори, че справедливостта е непостижима категория. Не за него, за хората.

 

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 32

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 64

ООН: Храните по света рязко са поевтинели

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 64

Замразяват кредитите на британците за три месеца

автор:Дума

visibility 47

Евросъюзът взе на мушка Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 64

Рекордна смъртност в САЩ за денонощие

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 64

КОВИД-19 е най-активен при 4 градуса

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 64

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 133

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 107

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 94

/ брой: 64

Честит рожден ден, ДУМА!

автор:Юрий Борисов

visibility 81

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ