20 Септември 2020неделя08:34 ч.

От редактора

Май ли беше или юни

/ брой: 127

автор:Борис Данков

visibility 2432

Както вече се разбра, полицията от КАТ щяла да следи автомобилните ралита на родните абитуриенти със стационарни и мобилни камери, които ще записват техните висения по прозорците на колите и фриволните им катерения върху покривите на возилата, и ако установят нарушения, ще ги санкционират.
Миналия месец от тъй наречените електронни медии пък узнахме, че по време на зрелостните изпити 5000 камери са следили учениците да не вадят "пищови" и да не преписват, да не получават готови отговори на зададените тестове. Прочее, както стана ясно по-сетне, дори и камерите не са попречили на по-настойчивите и "квалифицирани" преписвачи. По-късно се разбра, че с "тежките случаи" щяла да се занимава... икономическа полиция.
Отдавна са известни и така наречените "кичозни изцепки" по време на абитуриентските балове с екстравагантни "фиести", напивания и приятелски "кютеци", които невинаги свършват ... щастливо. Неотдавна кмет на провинциално градче пък огласи с гордост, че е "мотивирал" абитуриентите и абитуриентките от селището да поиграят "кючек на маса", в което управленецът не виждал нищо ненормално и неестествено, като заподозря в последвалите критики срещу въпросната мотивация във фейсбук  "политическа атака".
Вече да не отваряме дума за снобската надпревара, в която се въвличат "децата" на заможни родители, за да демонстрират парвенюшкия си аристократизъм чрез своите  екстравагантни одеяния и "тежкарски" возила.
А ето една "по-свежа" и любопитна статистика. Оказва се, че 50 на сто от софийските ученици се напиват поне веднаж месечно. Според друго изследване около 45 на сто от българските учители са подложени на психически тормоз от родители и ученици. 
Неотдавна в телевизионно интервю акад. Антон Дончев заяви, че в страната ни расте прекрасно поколение от млади и талантливи хора. Според него, ако има "някакви изкривявания", те са във "възрастните хора", което сигурно е така. Но тази отговорност не е абстрактна- тя е и на родители, и на учители. А иначе, както се пее в популярната стара градска песен: "Май ли беше или юни, ич не помня аз биля..." 

Тир се запали на АМ „Тракия”

автор:Дума

visibility 1

86 са новите случаи на COVID-19

автор:Дума

visibility 12

Пленумът на БСП се събра за последно преди Конгреса

автор:Дума

visibility 441

Касата ще поема тестовете на ученици под карантина

автор:Дума

visibility 219

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 618

/ брой: 179

Как търпим това десет години?!

visibility 937

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 475

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 791

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ