12 Ноември 2019вторник13:40 ч.

От редактора

Май ли беше или юни

/ брой: 127

автор:Борис Данков

visibility 2054

Както вече се разбра, полицията от КАТ щяла да следи автомобилните ралита на родните абитуриенти със стационарни и мобилни камери, които ще записват техните висения по прозорците на колите и фриволните им катерения върху покривите на возилата, и ако установят нарушения, ще ги санкционират.
Миналия месец от тъй наречените електронни медии пък узнахме, че по време на зрелостните изпити 5000 камери са следили учениците да не вадят "пищови" и да не преписват, да не получават готови отговори на зададените тестове. Прочее, както стана ясно по-сетне, дори и камерите не са попречили на по-настойчивите и "квалифицирани" преписвачи. По-късно се разбра, че с "тежките случаи" щяла да се занимава... икономическа полиция.
Отдавна са известни и така наречените "кичозни изцепки" по време на абитуриентските балове с екстравагантни "фиести", напивания и приятелски "кютеци", които невинаги свършват ... щастливо. Неотдавна кмет на провинциално градче пък огласи с гордост, че е "мотивирал" абитуриентите и абитуриентките от селището да поиграят "кючек на маса", в което управленецът не виждал нищо ненормално и неестествено, като заподозря в последвалите критики срещу въпросната мотивация във фейсбук  "политическа атака".
Вече да не отваряме дума за снобската надпревара, в която се въвличат "децата" на заможни родители, за да демонстрират парвенюшкия си аристократизъм чрез своите  екстравагантни одеяния и "тежкарски" возила.
А ето една "по-свежа" и любопитна статистика. Оказва се, че 50 на сто от софийските ученици се напиват поне веднаж месечно. Според друго изследване около 45 на сто от българските учители са подложени на психически тормоз от родители и ученици. 
Неотдавна в телевизионно интервю акад. Антон Дончев заяви, че в страната ни расте прекрасно поколение от млади и талантливи хора. Според него, ако има "някакви изкривявания", те са във "възрастните хора", което сигурно е така. Но тази отговорност не е абстрактна- тя е и на родители, и на учители. А иначе, както се пее в популярната стара градска песен: "Май ли беше или юни, ич не помня аз биля..." 

Борисов обещава газ от целия свят

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 217

Над 50% от българите ще пазаруват на "Черен петък"

автор:Дума

visibility 190

/ брой: 217

Всяка шеста бучка сирене с палма

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 217

Отварят пристанище Варна за най-тежките кораби

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 217

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

автор:Дума

visibility 0

Гърция отваря пътя на Китай към ЕС

автор:Дума

visibility 278

В Берлин се договориха за пенсионната реформа

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 217

Социалистите печелят изборите в Испания

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 217

"Мини Марица изток" поглъщат нови села

автор:Юлия Кулинска

visibility 288

/ брой: 217

Здраве му кажи!

автор:Аида Паникян

visibility 290

/ брой: 217

Датата

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 217

30 години преход - 30 години скандали

автор:Евгени Гаврилов

visibility 533

/ брой: 216

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ