13 Април 2021вторник14:14 ч.

Медведев очерта приоритетите си

Владимир Путин предложи досегашния президент за лидер на "Единна Русия"

/ брой: 96

автор:Дума

visibility 189

Борбата с инфлацията, бедността и безработицата трябва да заеме приоритетно място в работата на бъдещото правителство на Руската федерация през следващите четири години, заяви руският президент Дмитрий Медведев на заседание на Държавния съвет, предавано пряко по телевизионния канал "Россия 24".
"Решаването на тези три проблема трябва да стане част от приоритетите на бъдещия кабинет. Нивото на бедността в страната все още е прекалено високо, като има райони, където то е далеч по-високо от средните показатели за страната. Освен това в категорията на бедните попадат онези, които най-малко заслужават това - семействата с деца, защото бедността им се увеличава с всяко следващо дете", подчерта руският президент.
Тази реч може да се окачестви като програмна, тъй като новоизбраният държавен глава Владимир Путин нееднократно е заявявал, че когато поеме поста, ще предложи Медведев за следващ ръководител на правителството, коментират руските агенции. "Бедността, икономическата изостаналост, корупцията, ниската продължителност на живота - това са главните врагове на нашата свобода. Затова смятам за голямо наше постижение факта, че защитихме гражданите от първата вълна на кризата, не допуснахме масово обедняване на населението и продължаваме да повишаваме жизненото равнище на десетки милиони семейства в нелеката обстановка на глобална рецесия", подчерта Дмитрий Медведев.
Той очерта и редица мерки, които според него също ще имат приоритетно значение в плановете на бъдещото правителство. Така например една от непосредствените икономически задачи пред кабинета ще бъде приемането на пътна карта за приватизацията на онези държавни компании, за които се прецени, че ще е нецелесъобразно да останат под контрола на държавата.
Медведев подкрепи също и идеята за въвеждането на правила, определящи създаването от 2013 г. на Резервен фонд и на Фонд за национално благосъстояние, като подчерта, че се отказва от идеята за увеличаване на данъците за сметка на по-ефективното изразходване на бюджетните средства. Настоящият президент спомена и реформата на пенсионната система, която в близките месеци трябва да е обект на широка дискусия. Той посочи още, че националният план за борба с корупцията ще бъде допълнен с нови мерки, в това число и създаването на специална структура, която да разследва корупционните престъпления.
Междувременно руският премиер Владимир Путин предложи за лидерския пост на управляващата партия "Единна Русия" настоящия държавен глава Дмитрий Медведев, предаде ИТАР-ТАСС. Путин подчерта, че е правилно след церемонията по встъпването му в длъжност като президент на 7 май да се откаже от лидерския партиен пост, като предложи в средата на май да бъде свикан конгрес на "Единна Русия", на който да бъде одобрена кандидатурата на Медведев за лидерския пост.
 

Радев свиква Народното събрание на 15 април

автор:Дума

visibility 116

COVID-19: Продължава спадът на настанените в болница

автор:Дума

visibility 111

Най-висока смъртност у нас от един век

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 71

Над 40% срив в приходите на хотелиерите

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 71

Бизнесът очаква 15,5% спад на инвестициите в промишлеността

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 71

Авиацията поиска от парите за концесията на летището

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 71

"Български пощи" алармират за нова измама

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 71

Искат оставката на Шарл Мишел заради "Дивангейт"

автор:Дума

visibility 88

Израел с диверсия в ирански ядрен обект

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 71

Сърбия разтревожена от база на Косово

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 71

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 337

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 175

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ