20 Февруари 2020четвъртък03:57 ч.

Мениджмънт на минимум

/ брой: 219

автор:Бончо Кутев

visibility 3140

След частичния неуспех на българския мъжки отбор по волейбол на европейското първенство, фиаското на женския ни тим на същия форум беше пълно. Три поредни загуби с по 0:3 показаха, че явно козметичните и закъснели треньорски промени не донесоха нищо. Причините обаче са по-дълбоки и те засягат както подбора на състава, така и в ниската квалификация на треньорския екип. Допуснато бе най-добрата българска волейболистка в последните години да бъде вън от състава, както е и в националния отбор по футбол с Димитър Бербатов.
Селекционерът Драгутин Балтич бе сменен със закъснение независимо от слабите резултати на тима и от неумението му да води мачовете във финалите на Европейската лига.
Допусналият груби грешки треньор обаче си позволи да изгони три от основните състезателки на тима, както и помощник-треньора. Явно не само езиковата му култура е била твърде ограничена, а и други нелицеприятни причини доведоха той да бъде пожертван, за да не сде допусне вълната на недоволство у спортната общественост да намери  друг отдушник. За помощник на словенеца бе назначен волейболната легенда Димо Тонев, но за съжаление също с недостатъчна квалификация като треньор. Бяха върнати две от изгонените - Диана Ненова и Мария Филипова, явно защото са били по-меки в критиката си към треньора.
Ева Янева обаче не бе възстановена, нещо повече. Ръководството на Българската федерация по волейбол допусна една от най-грубите си грешки в последните години, като наказа капитанката с остраняване за две години от националния отбор и със солидна глоба от 5000 евро. Уж с възпитателна цел. Така управниците на волейбола бяха подведени от становището на Димо Тонев, че Янева симулира контузия, докато тя изигра мачовете в Истанбул на инжекции с контузии в коланото и ахилеса и стискайки зъби. Вместо да бъде поощрена за мъжеството си, тя си тръгна разплакана от федерацията след наказанието. Което е най-малката беда в случая. Защото България вече членува в Европейския съюз, а конституцията е основния закон за управление в нашата страна. Федерацията по волейбол обаче допусна нарушение на Европейската конвенция за защита правата на човека по чл. 9, ал. 1 за свободата на мисълта, по чл. 10, защитаваш свободата на изразяване на мнение, както и на Конституцията на Република България - чл.39, ал.1-ва за свобода на комуникационните права.
В тази връзка Министерство на спорта би следвало да вземе отношение относно грубите нарушения на Европейското законодателство и Конституцията на България от Българската федерация по волейбол, а персонални промени на различните управленски нива във федерацията могат само да върнат волейбола на едно от челните места в родния спорт, какте е от години.
 

БСП настоява за по-голям контрол върху бизнеса с отпадъци

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 35

Камионите и автобусите ще плащат за само 3 хил. км пътища

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 35

Увеличиха се държавите срещу пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 35

Прокуратурата поиска от КЕВР проверка на цялата ВиК мрежа

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 35

Ердоган се закани с операция в Идлиб

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 35

Силите на Хафтар обстреляха кораб с оръжие в Триполи

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 35

Eвросъюзът създава единен пазар на данни

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 35

Наричате ги бандити, а те са светци...

автор:Христо Георгиев

visibility 197

/ брой: 35

Езиковото измерение на упадъка

автор:Любомир Калев

visibility 116

/ брой: 35

Датата

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 35

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ