20 Септември 2019петък15:51 ч.

Мениджмънт на минимум

/ брой: 219

автор:Бончо Кутев

visibility 2987

След частичния неуспех на българския мъжки отбор по волейбол на европейското първенство, фиаското на женския ни тим на същия форум беше пълно. Три поредни загуби с по 0:3 показаха, че явно козметичните и закъснели треньорски промени не донесоха нищо. Причините обаче са по-дълбоки и те засягат както подбора на състава, така и в ниската квалификация на треньорския екип. Допуснато бе най-добрата българска волейболистка в последните години да бъде вън от състава, както е и в националния отбор по футбол с Димитър Бербатов.
Селекционерът Драгутин Балтич бе сменен със закъснение независимо от слабите резултати на тима и от неумението му да води мачовете във финалите на Европейската лига.
Допусналият груби грешки треньор обаче си позволи да изгони три от основните състезателки на тима, както и помощник-треньора. Явно не само езиковата му култура е била твърде ограничена, а и други нелицеприятни причини доведоха той да бъде пожертван, за да не сде допусне вълната на недоволство у спортната общественост да намери  друг отдушник. За помощник на словенеца бе назначен волейболната легенда Димо Тонев, но за съжаление също с недостатъчна квалификация като треньор. Бяха върнати две от изгонените - Диана Ненова и Мария Филипова, явно защото са били по-меки в критиката си към треньора.
Ева Янева обаче не бе възстановена, нещо повече. Ръководството на Българската федерация по волейбол допусна една от най-грубите си грешки в последните години, като наказа капитанката с остраняване за две години от националния отбор и със солидна глоба от 5000 евро. Уж с възпитателна цел. Така управниците на волейбола бяха подведени от становището на Димо Тонев, че Янева симулира контузия, докато тя изигра мачовете в Истанбул на инжекции с контузии в коланото и ахилеса и стискайки зъби. Вместо да бъде поощрена за мъжеството си, тя си тръгна разплакана от федерацията след наказанието. Което е най-малката беда в случая. Защото България вече членува в Европейския съюз, а конституцията е основния закон за управление в нашата страна. Федерацията по волейбол обаче допусна нарушение на Европейската конвенция за защита правата на човека по чл. 9, ал. 1 за свободата на мисълта, по чл. 10, защитаваш свободата на изразяване на мнение, както и на Конституцията на Република България - чл.39, ал.1-ва за свобода на комуникационните права.
В тази връзка Министерство на спорта би следвало да вземе отношение относно грубите нарушения на Европейското законодателство и Конституцията на България от Българската федерация по волейбол, а персонални промени на различните управленски нива във федерацията могат само да върнат волейбола на едно от челните места в родния спорт, какте е от години.
 

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 181

САЩ правят коалиция в ООН срещу Иран

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 387

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 354

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 262

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 194

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ