02 Юни 2020вторник02:59 ч.

Международно жури оценява спектакли

Второто издание на МСТФ "Данаил Чирпански" ще се състои от 5 да 9 април в Стара Загора

/ брой: 64

автор:Дума

visibility 515

Жури на световно ниво ще оценява спектаклите от програмата на Международния студентски театрален фестивал "Данаил Чирпански", който ще се състои, както ДУМА писа, от 5 до 9 април в Стара Загора. Съпътстващата програма включва лекции и ателиета, водени от международно признати експерти, които имат за цел да развият и обогатят знанията и уменията на над 100-те участници.

За жури на второто издание на форума са поканени изявени професионалисти в сферата на театъра с различни творчески проекти, множество награди и признания на световно ниво. Това са американският и руски театровед и преводач Джон Фридман, френският режисьор Тиери Аркур, българският режисьор Явор Гърдев. Журито ще има нелеката задача да избере най-добрите от основната програма на форума. Във фестивалните дни жителите и гостите на Стара Загора ще могат да видят спектакли от Северна Македония, Полша, Русия, Израел и България. Специално участие ще вземат Музикалният колеж на Лондон и Алехандро Постиго.

Важна част от форума ще бъде лекцията на руската актриса и режисьор Оксана Мисина на 8 април от 14 ч. в конферентната зала на РБ "Захарий Княжески". Тя е работила с няколко поколения известни руски театрални режисьори и е участвала в над 40 филма. Печелила е множество награди. 

В Регионалната библиотека на 6 април от 14 ч. своя опит ще предаде специалистът по мениджмънт в сценичните изкуства и програмен ръководител на Британския съвет д-р Десислава Стойчева. Тя е преподавател по арт мениджмънт в НАТФИЗ "Кр. Сарафов". Има дългогодишен практически опит в управлението на международни проекти и екипи в повече от 70 страни в Европа, Азия и Африка. 

Лекциите ще се проведат на английски език с вход свободен, като с предимство ще бъдат допускани участниците на фестивала, затова местата са ограничени.

Французинът Мике Монтанаро гостува за втори път на форума със специалния си уъркшоп, който цели да открие музикалното "Аз" на всеки участник. А англичанката Лора Уестън ще запознае студентите от гостуващите академии с техниката на Лабан, заедно ще потърсят начините за създаване на освободеност, взаимна енергия и свързаност в театралния процес.

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ