29 Ноември 2021понеделник02:41 ч.

Милен Митев оглави БНР

И.д. генералният директор на общественото радио получи от СЕМ 4 гласа "за" и един "въздържал се"

/ брой: 207

автор:Дума

visibility 59

Досегашният временен генерален директор на БНР Милен Митев бе избран за титулярен шеф на общественото радио за срок от три години. Претендентите за поста бяха трима - Митев, Митко Димитров, който е бивш директор на "Радио София", и Иво Тодоров, който е бил програмен директор на БНР. Митев пък има опит като директор на административната дирекция в радиото. Кандидатурата му бе подкрепена от четирима членове на съвета - Галина Георгиева, Соня Момчилова, София Владимирова, както и от председателя на СЕМ Бетина Жотева. Розита Еленова се въздържа и не подкрепи нито една от кандидатурите. "В концепцията на г-н Митев поставените цели и предложените решения са изпълними, реалистични - промяна на модела на финансиране на обществените медии, категорично изявява позицията, че той трябва да бъде сменен, защото казва, че осигуряването на адекватно, предвидимо и независимо финансиране на обществените медии е определящо за качеството за изпълнение на обществената мисия", защити фаворита си Жотева.

Митев се е прицелил в изработването на нов модел на финансиране на БНР, който да се обвърже с обществената мисия на медията, а не със сегашния начин - според "час програма". "Националното радио извършва много други дейности, които не са линейни програми. Необходимо е да започнем от подробно разписване на обществената му мисия. Обществото да каже ясно какво иска от националната си медия. На базата на това да бъдат оценени разходите за изпълнението на обществената мисия и това да бъде начинът за формиране на финансирането, защото всеки друг случай ще води до риск от недофинансиране на дейностите", заяви той при представянето на управленската си визия. Новият директор на БНР предвижда и повишение на заплатите в медията.

Концепцията му предвижда създаването на мобилен сайт на радиото, тъй като близо 80% от посещенията са дошли от мобилни устройства. Единно планиране и управление на съдържанието на медийните услуги на БНР, особено работа за утвърждаването на радиото като основен източник на информация в интернет, бяха друг акцент от визията му. 

При изслушването си от СЕМ преди дни бъдещият директор обеща важните програмни решения в БНР да се взимат от програмен съвет, което според него ще гарантира баланса между запазване идентичността на всяка програма и синхрона на работа в радиото. "Във всички програми ще бъдат обособени журналистически екипи, които да се занимават със създаването на новини и актуална информация, както и на екипи за проверка на достоверността на фактите. Втората дейност ще започне със специализиран екип за проверка на достоверността на фактите, свързани с КОВИД-пандемията", планира Милен Митев.

 

 

Радев свиква парламента на 3 декември

автор:Дума

visibility 5

БСП иска нормални отношения на България с Русия

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 229

Минималната пенсия става 420 лева

автор:Аида Ованес

visibility 383

/ брой: 229

Трупат се още сигнали за свалянето на Гешев

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 229

Топлофикациите искат 50% по-скъпо парно

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 229

Бюджет 2022 готов най-късно до края на януари

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 229

Над 60% от стопанствата са изчезнали за 10 години

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 229

Данъчните връщат до 1350 лв. за три деца

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 229

Новият КОВИД-вариант вече е в Европа

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 229

Байдън против нови санкции срещу "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 229

Ердоган търси виновни за кризата

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 229

САЩ с натиск към Иран

автор:Дума

visibility 256

/ брой: 229

Дотук добре

автор:Таня Джаджева

visibility 276

/ брой: 229

Постигнахме съгласие за енергетика в полза на хората

автор:Нора Стоичкова

visibility 393

/ брой: 229

КОВИД-19 превзе и болничните

автор:Аида Паникян

visibility 305

/ брой: 229

Предизборният пиар - война без правила

автор:Юлия Кулинска

visibility 515

/ брой: 229

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ