03 Април 2020петък02:23 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Младежи сформират доброволчески отряди за помощ

"Тимуровски команди" от БСП работят в синхрон с общините и кризисните щабове

/ брой: 51

автор:Павлета Давидова

visibility 306

Доброволчески отряди и инициативи започнаха да функционират малко след обявяването на извънредното положение в страната. Индивидуалните прояви на съчувствие към съседи и близки вече са подкрепени организационно и от Младежкото обединение в БСП, научи ДУМА от председателя му Николай Бериевски. Той уточни, че ще се действа отговорно, затова социалистите ще работят съвместно с комптетентните органи - общинските власти, кризисните центрове и Българския червен кръст. Решението за добоволческите акции е взето в неделя на извънредно заседание на бюрото на МО, в което се е включила и председателят на БСП Корнелия Нинова.

Младите социалисти са си поставили за цел да насърчават връстниците си и да помагат на хората, попадащи в рисковите групи, които живеят или пребивават в близост до тях. Ще има и информационна онлайн кампания за връзка с кризисните щабове в общините.

Бериевски е уверил председателя на Българския младежки червен кръст Станимир Бояджиев, че членовете на МО имат готовност да се отзоват за съдействие. Млади социалисти от редица населени места вече са прозвънили или проверили по-възрастните си другари, като това е станало координирано с председателите на БСП по райони или общини. Младежите ще работят и със социалните патронажи, където те съществуват. Бъдете отговорни, съпричастни и солидарни, но не с цената на вашето здраве, обръща се към съпартийците си Бериевски.

"Сега е време за солидарност, съпричастност, смирение и самодисциплина. Много е важно да запазим спокойствие, да не се паникьосваме и да спазваме правилата - висока хигиена, ограничаване на общуването, използване на дезинфектанти", заяви лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. Той също обяви, че БСП в София сформира доброволчески "Тимуровски команди" с младежи от градската организация, които да помагат на нуждаещи се възрастни хора в града. Паргов уточни, че добре познатите от преди време Тимуровски команди ще посещават хората, ще им пазаруват храна и лекарства и ще помагат с каквото е необходимо.

Кампания за подпомагане на възрастни и самотноживеещи жители в Габровско организираха и местните социалисти. Местният лидер Здравко Кънчев и народната представителка Кристина Сидорова предоставиха личните си телефони, за да приемат сигнали за хора, нуждаещи се от помощ. Информация може да се подава и на телефон 066/807747 или във фейсбук страницата на левицата в Габрово. В офиса на партията е осигурен дежурен екип между 9 и 17 часа.

Междувременно хотели в различни градове обявиха, че ще осигурят безплатни нощувки и храна на медици, борещи се с коронавируса. Магазини за цветя оставиха пред затворените си витрини цветя, които минувачите да вземат безплатно. Появиха се и фирми, които дариха средства на болниците за апаратура и предпазни облекла.

В 21 часа в неделя стотици българи ръкопляскаха по балконите си в знак на благодарност към медицинските лица в страната, подобна инициатива имаше и вчера вечерта.

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 32

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 64

ООН: Храните по света рязко са поевтинели

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 64

Замразяват кредитите на британците за три месеца

автор:Дума

visibility 47

Евросъюзът взе на мушка Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 64

Рекордна смъртност в САЩ за денонощие

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 64

КОВИД-19 е най-активен при 4 градуса

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 64

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 133

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 107

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 94

/ брой: 64

Честит рожден ден, ДУМА!

автор:Юрий Борисов

visibility 81

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ