20 Февруари 2020четвъртък20:47 ч.

Орлин Тодоров:

Младите не вярват на поредните "спасители" на страната

Хората се впечатляват само от реално постигнати неща, смята председателят на Младежкото обединение на БСП в Дупница

/ брой: 4

автор:Николая Иванова

visibility 1207

Роден през  1985 г. в Дупница. Завършил  гимназия "Христо Ботев" в гр. Дупница, а в момента завършва "Право" в СУ "Св. Климент Охридски". Работи в нотариална кантора. Интересува се от история и филателия, дипломиран антиквар. 


- Г-н Тодоров, вие сте председател на  Младежкото обединение на БСП - Дупница. Как приемате тази отговорност и кои са стимулите в бъдещата ви дейност?
- Естествено, че приемам поста си като отговорност, най-малкото защото толкова хора са ми гласували доверие. Стимул може да бъде само наличието на личности около мен, на екип, с който да работя, и да постигаме добри резултати. В никакъв случай нямам стремеж към политическа кариера. Имам други приоритети в живота и професионалното си развитие. Но не мога да гледам отстрани, искам да участвам в това, което се случва, и да променям нещата в обществото. Именно това ме доведе в младежкото обединение.
- Какво е да си социалист?
- Необятен въпрос, който събужда у мен много асоциации, далечни една от друга. Присъщо е на всеки млад човек, всеки на млади години възприема под една или друга форма общочовешките ценности на социализма. Аз съм възпитан с тези идеали от цялото ми семейство.
- Как приемате като млад лидер управлението  на ГЕРБ на национално ниво?
- За съжаление правителството на ГЕРБ е пред пълен провал. Преди година и половина, когато дойдоха на власт, очаквах, че тяхното управление ще бъде грамотно, в тяхната програма виждах и идеи, които ми допадат. Година и половина по-късно не виждам никаква промяна, нищо ново. Дори в условията на криза страната ни води една тотално грешна финансова политика. Направо е страшно, че науката и образованието явно не са приоритет на управлението на ГЕРБ. И като капак на всичко се налага още нещо, което е много страшно - полицейщината. Стана нещо обичайно да се образуват досъдебни производства и да се "нарочват" за престъпници хора, срещу които впоследствие се оказва, че няма събрано нищо като доказателства. Свидетели сме на едни шумни арести, заснети като в холивудски филм. Е, няма как да накарат някой трезвомислещ да не си помисли, че това е PR и отвличане на вниманието от реалните проблеми.
- Кои са основните приоритети, по които  работи Младежкото обединение на БСП в Дупница и какво се прави за привличането в него на повече млади хора?
- Приоритет на младежкото обединение в Дупница естествено са проблемите на младите хора. Трима от нас са общински съветници и ние като екип участваме в решаването на проблемите в общината. В последните три години участвахме в осъществяването на много проекти, свързани с образованието, културата и спорта сред подрастващите, социалните дейности. В нашата община реализирахме проекти в тези области, стратегия за които на държавно ниво няма от много години насам.
За огромно съжаление младите хора са далеч ако не от политиката, то от политическите партии, и то с основание. Просто не вярват на поредните, дошли "да спасяват страната" ни. Оттук идват и трудностите с привличането на млади хора. Все пак, когато виждат нашата работа и резултатите от нея, се надявам, че ще ни последват.
- Младежкото обединение на БСП в Дупница е едно от най-стабилните в страната. На какво се  дължи този успех?
- Успехът се дължи преди всичко на това, че от шест-седем години насам се гради един екип, който работи много добре. При нас няма конкуренция и единоборства, работим като едно цяло. Тази сплотеност ни помогна на последните местни избори да имаме трима общински съветници от младежкото обединение и същевременно да участваме в управлението на общинската структура на БСП, променяйки начина на мислене и методите на работа в партията.
- Какви форми и средства ще използва Младежкото обединение в Дупница за спечелването на предстоящите местни и президенски избори през 2011 г.?
- Както вече споменах, хората, и не само младите, нямат никакво доверие в политическите партии. Затова хората се впечатляват от нещо, което е реално постигнато. Именно това накара и БСП да намери диалог на местно ниво с други представени политически сили в общината, което в крайна сметка ни помогна да постигнем много от приоритетите, заложени в предизборната ни програма. И сега ние можем да излезем пред нашите избиратели, да им покажем програмата от предишните избори, да им припомним какво от нея е изпълнено, и да им кажем: "Вие ни се доверихте, обещахме ви това и го направихме!". Едва ли имаме по-силен коз от това, че ние изпълняваме програмата си и наистина работим за доброто развитие на общината.
А що се отнася до президентските избори, там изборът е по-скоро мажоритарен, така че всичко зависи от качествата на кандидата ни, дали ще изберем личност, която да обедини нацията по някакъв начин и съответно да спечелим изборите.


 

Румен Радев: Управляващите да се замислят

автор:Павлета Давидова

visibility 45

/ брой: 36

БАС в София: Спрете Луковмарш!

автор:Велиана Христова

visibility 44

/ брой: 36

Фандъкова забавила с година решението за винетките

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 36

Властта отложи влизането в чакалнята за еврото

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 36

Харчим 3 пъти повече за почивка в чужбина

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 36

ГЕРБ променя нелегално данъци и акцизи

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 36

Германски неонацист уби деветима мигранти

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 36

Евролидерите обсъждат бюджета на ЕС

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 36

Дипломатическа активност заради Сирия

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 36

Кратки новини

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 36

Тъпанари*

автор:Ина Михайлова

visibility 70

/ брой: 36

Сагата с винетките

автор:Ростислава Иванова

visibility 35

/ брой: 36

Организираният хаос в поземлената реформа

visibility 38

/ брой: 36

Костенските ножари

автор:Михо Червенков

visibility 36

/ брой: 36

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ