04 Юни 2020четвъртък09:03 ч.

Проф. Петър КОЛЕВ

Младите социалисти искат бърз растеж

Посоката ни е правилна, но трябва да сме по-конкретни и разбираеми, казва председателят на Районния съвет на БСП - Връбница

/ брой: 224

автор:Лилия Томова

visibility 1081

Петър КОЛЕВ е роден през 1952 г. в София, родът му е от Ловеч. Доктор на науките, професор по приложна механика, ректор на Висшето транспортно училище (ВТУ) "Тодор Каблешков" - София.

- Откога се занимавате с политика, проф. Колев?
- От началото на демокрацията, признавам -малко и "на инат". След 10 ноември 1989 г., като чух някои хора как говорят такива едни неща, като че ли не са живели в България дотогава, и започнах активно да се занимавам с политика.
- Как оценявате - вие и хората, с които работите във Връбница, тезисите, гласувани на съботното заседание на Националния съвет?
- Всеки от нас в своята област подготви платформата, около 50 страници, и смятам, че тя е широка основа за подготовка на сериозна предизборна платформа.
- Предизборна или предконгресна?
- Включително и предизборна. Тезисите също са професионално написани, хубави са. Като човек, който е повече сред хората, мисля обаче, че подобни документи трябва да звучат на по-близък, по-разбираем за хората език.
- Поне с някои от вашите активисти разменихте ли мисли по тези теми, и те ли споделят вашето мнение?
- В нашата организация има 120 млади хора, обединени в три младежки организации. Те са интелигентни деца, не се разминаваме в усещанията си. Калоян Паргов ми е заместник, той е докторант в УНСС, две магистърски степени има, и другите млади хора са будни и интелигентни, разговарям с тях, макар че засега събрание не сме направили - само сряда е, време не остана до днес. Но и те смятат - посоката е правилна. Само че трябва да сме по-конкретни и по-разбираеми.
- В какво, според вас, вярват младите хора на лява България?
- Младите хора искат преди всичко повече ангажименти към тях. Искат по-сериозна младежка политика и за кариерното си развитие също искат по-сериозна политика. Младежта е нетърпелива, не е като по-възрастното поколение. Те искат бърз растеж, жизнено присъствие на всички равнища. И това не е лошо - аз работя само с млади хора, и това не само че не ме притеснява, а даже много харесвам тези им искания. Защото нетърпеливостта води до по-бързи решения и до решителни действия. А тезисите са написани така, че всеки грамотен политик - и в България, и в социалистическата ни общност, няма начин да не ги оцени по достойнство. Друг е въпросът, че когато ги чете човек, който не е специалист, всъщност може и малко да се отегчи.

25 са новите случаи на коронавирус у нас

автор:Дума

visibility 35

Затоплянето продължава

автор:Дума

visibility 43

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 344

/ брой: 104

Рядък шанс

автор:Лозан Такев

visibility 229

/ брой: 104

Научният фонд ще финансира изследвания на КОВИД-19

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ