01 Април 2020сряда17:46 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Мнимите болни на Германия

/ брой: 229

автор:Дума

visibility 1055

    Представително допитване на института "Емнид" показва, че 5% от германците с редовни трудови договори (около 1,7 млн. души) мислят още отсега да се пишат болни през "мрачния сезон" заради "психически проблеми или конфликти на работното място". С такива планове са 7% от източногерманците и 4% от западногерманците. Въпреки че в момента им няма абсолютно нищо! "Зимата е време за почивка по лекарско предписание!", смятат мнозина, а поне 2% от анкетираните възнамеряват поне за 3 дни през зимата да се правят на болни. Тоест това са около 684 хил. германци на постоянен трудов договор. Други 2% (още 684 хил.) възнамеряват да се направят на болни за една седмица, а за повече от три седмици планират да се "разболеят" 342 хил. германци.
Около 1% от анкетираните твърдят, че отсъствието им "през мрачния сезон не прави толкова впечатление". Друг 1% се надявали по този начин да избягнат някакъв конфликт в своята фирма или твърдят, че по това време на годината винаги изпадали в депресия.
Психологът Бернд Килман обобщава тези резултати с определението "потресаващи". Те показвали, от една страна, колко недоволни са много от германските трудещи се, а от друга, колко ниско е равнището на трудово съзнание в много фирми.

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 62

НАП няма да запечатва търговски обекти

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 525

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1283

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 211

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ