14 Юли 2020вторник22:08 ч.

Мнимите болни на Германия

/ брой: 229

автор:Дума

visibility 1110

    Представително допитване на института "Емнид" показва, че 5% от германците с редовни трудови договори (около 1,7 млн. души) мислят още отсега да се пишат болни през "мрачния сезон" заради "психически проблеми или конфликти на работното място". С такива планове са 7% от източногерманците и 4% от западногерманците. Въпреки че в момента им няма абсолютно нищо! "Зимата е време за почивка по лекарско предписание!", смятат мнозина, а поне 2% от анкетираните възнамеряват поне за 3 дни през зимата да се правят на болни. Тоест това са около 684 хил. германци на постоянен трудов договор. Други 2% (още 684 хил.) възнамеряват да се направят на болни за една седмица, а за повече от три седмици планират да се "разболеят" 342 хил. германци.
Около 1% от анкетираните твърдят, че отсъствието им "през мрачния сезон не прави толкова впечатление". Друг 1% се надявали по този начин да избягнат някакъв конфликт в своята фирма или твърдят, че по това време на годината винаги изпадали в депресия.
Психологът Бернд Килман обобщава тези резултати с определението "потресаващи". Те показвали, от една страна, колко недоволни са много от германските трудещи се, а от друга, колко ниско е равнището на трудово съзнание в много фирми.

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 565

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 350

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2245

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ