14 Август 2020петък18:03 ч.

МОКРА ДАЛАВЕРА

/ брой: 25

автор:Станка Динева

visibility 1787

Скъсани диги, преливащи язовири и бедстващи български градове и села. Всичко това звучи познато и сякаш човек чете не вчерашния вестник, не от миналата и по-миналата година, а от две десетилетия. Тюхкането на управниците заради приливните вълни, свлечените от дъждовете пътища и останалите без ток, вода и подслон българи вече не впечатлява никого.
Всъщност на какво се дължи късата памет на управляващите и най-вече на водещата ГЕРБ? Този въпрос си задават всеки път хората, пострадали от природните бедствия. Възможните отговори са два: или ги мъчи управленска немощ, или имат икономически интерес българите да продължават да се давят във вода и тиня.
За управленската немощ е ясно - наблюдаваме я втори мандат. Няма по-енергично действие от облитането на бедстващия район във вертолет, пълен с министри.
Но съмнението за далавера от бедствията добива все по-реално изражение, ако се проследят през последните години парите, които се дават за това. Само служебният кабинет на Георги Близнашки отдели допълнително 60 млн. лв. Без да броим записаните в бюджета за 2014 г. 80 млн. лв.
Независимо от прогнозите, че и тази година ни чакат наводнения, в разчетите на хазната отново са заделени 80 млн. лв. Те няма да стигнат само за почистване на речните корита. Няма и стотинка за разчистването на незаконни и опасни за хората язовири. Не са предвидени средства за спукани стени на водохранилищатата. Въпреки многото жертви от наводненията няма и ни един осъден и глобен собственик на язовир, залял с цимент изпускателния механизъм, за да не избяга рибата му.
 

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 155

Израел възобновява полетите до България

автор:Дума

visibility 98

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 749

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 454

/ брой: 155

Ива Уорън: Футболът е не само страст, но и работа

автор:Мони Георгиев

visibility 189

/ брой: 155

Датата

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ