20 Януари 2020понеделник08:21 ч.

Право, куме, в очи!

Молци ни яли

/ брой: 59

автор:Светлана Михова

visibility 1348

Разхвърчаха се, разпълзяха се молците. Пролет е, време им е. Изскочиха от какавидите си бивши местни величия, разяждащи тъканта на българската държавност и национално съзнание. Пръкнаха се цял рояк от един и същ пашкул - вносен в лъскава опаковка с надпис Атлантически съвет.

Отърсиха се от нафталина на забравата, където народът ги бе пратил, след като бяха свършили кой каквото може във вреда на българския интерес. Сбраха се с маски на умни физиономии на конференция по случай 70 години от основаването на НАТО и 15 години от включването на България в атлантическата банда. Компания им бяха чуждестранни особи - доставчиците на лъскави словесни опаковки. Само в средата на чужди посланици те се чувстват комфортно. Защото са свикнали да работят за чужди интереси. Защото чуждият интерес съвпада с техния. Оттам идват и средствата, и моралната подкрепа, очистителното за атрофираната им съвест.

Намерили повод да излетят за малко в светлината на прожекторите на днешния ден, вредоносните насекоми сладострастно се впиха в шанса отново да се усетят значими. И дадоха воля на отровните си щения. Това беше и отчетът им, и знакът за лоялност към присъстващите чужди сподвижници. Заизреждаха се на трибуната все бивши: премиерът Иван Костов, държавната главичка Плевнелиев, дипломатите Елена Поптодорова и Александър Йорданов, военният министър Бойко Ноев и прочее. Сред действащите персони изпъкна двойката посланици - на САЩ и Великобритания Ерик Рубин и Ема Хопкинс.

В монотонното жужене на инсектния рояк се чу: България да предостави терен за още военни бази на пакта, да приюти ядрено оръжие, да купува повече американски самолети и прочее въоръжение, да се откаже напълно и завинаги от проекти с руско участие, да се втълпи на българина, че негов най-страшен враг е Русия. С други думи, България трябва да се превърне в територия на разположение на САЩ и да не се побои, когато оттам издадат заповед да стреля срещу Русия. Хубава перспектива. Напълно се връзва с американските военни и икономически доктрини. Логиката е желязна. Нашите насекоми ненапразно и не безплатно са отгледани в атлантическия пашкул. Правилно работят. Знаят кой ги храни. Добре познават "биографията" и основните заповеди на Атлантическия съвет.

Основан в далечната 1961 г. с централа във Вашингтон, днес т.нар. гигантска НПО има свои центрове по целия свят. В нея се разработват програми, които да осигуряват "конструктивното лидерство и ангажираност в международните отношения въз основа на централната роля на атлантическата общност", т.е. хегемонията на САЩ над света чрез политически и силови механизми, само един от които е НАТО. Сред спонсорите са Държавният департамент, Пентагонът, Министерството на енергетиката на САЩ, най-мощните оръжейни, петролни, медийни и IT компании.

За какъв български интерес може да става дума? Ясно е кому ще служат бившите величия. Но сред тях има и действащи. Все повече стават молците, наместили се в пашкула с ГМО-фуража на атлантизма. От него лесно и бързо се дебелее. Проникнали са в плътта на държавата и безмилостно ръфат. Бившата посланичка на САЩ у нас Нанси Макълдауни преди години разказа за своя среща с Бойко Борисов: "Той непрекъснато се хвали с американските и европейските си връзки... Акцентира, че българите не са свикнали да взимат самостоятелно решения и затова се нуждаят Вашингтон и Брюксел да казват на министър-председателя какво трябва да прави. Той добави, че когато ГЕРБ победи, ще покани чужд експерт за всяко министерство, за да помага и контролира работата му".

Аферим! А България - молците я яли.

И във Волуяк протестират заради липсата на вода

автор:Дума

visibility 95

Синдикалистка изнудвала директори с подписка

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 12

Нови течове по водопровода в Шумен

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 12

Италианските боклуци били за ТЕЦ "Бобов дол"

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 12

Готвят нов стандарт за кюфтета и кебапчета

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 12

Разнобой във властта за хазарта

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 12

Още 200 млн. лв. държавен дълг

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 12

АЕЦ "Козлодуй" пред кадрова криза

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 12

Берлин не иска "втора Сирия"

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 12

Тръмп: Импийчмънтът е незаконен

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 12

Путин е против власт до живот

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 12

Нужен ли е вот на недоверие сега?

автор:Вяра Емилова

visibility 178

/ брой: 12

100-години Шуменска комуна

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 12

Сага с начало и без край

автор:Въто Христов

visibility 114

/ брой: 12

Драма за милиарди

автор:Любомир Калев

visibility 123

/ брой: 12

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ