25 Юни 2021петък03:59 ч.

Момчил Неков: Министър Павлова обеща закон за доброволците

Този ангажимент бе поет от Министъра на Българското председателство на Съвета на ЕС в отговор на въпрос на евродепутата от групата на социалистите Момчил Неков

автор:Дума

visibility 994

Министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС, Лиляна Павлова, пое ангажимент България да приеме закон за организацията на доброволците. Това стана ясно по време на обмяна на мнения с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП, където Павлова изложи приоритетите, по които България ще работи през следващите шест месеца начело на Съвета. „Радвам се да констатирам, че в програмата на Председателството младежките политики са посочени като хоризонтален приоритет“ заяви българският депутат Момчил Неков. Начело на Съвета, България ще работи приоритетно и по новия Европейски корпус за солидарност. „Той ще даде възможност на младежи от България и целия Европейски съюз да участват в доброволчески дейности в своята собствена страна или в чужбина, а България ще има ключова роля в преговорите по този регламент“, допълни Неков. Българският евродепутат обърна внимание на факта, че България ще има решаваща роля в регламентирането на доброволческата дейност на европейско ниво, а в същото време е една от малкото страни в ЕС, които не разполагат с действащ закон за доброволчество. „Смятам, че моментът е повече от подходящ да се направи нещо по въпроса, за да могат и младите хора от България да се възползват максимално от възможностите, които предоставя доброволчеството“ алармира Неков. Евродепутатът от групата на социалистите и демократите отправи апел към министър Павлова да обърне специално внимание и на признаването на знанията и уменията, придобити посредством доброволчески труд. За да се случи това, държавите членки трябва да имат действащи системи за валидиране до края на 2018 г.. „Силно се надявам, че Българското председателство ще обърне подобаващо внимание и на този аспект“ каза в заключение Момчил Неков.

Задава се рязко поскъпване на парното

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 120

Комитова откри още нарушения на магистрала "Хемус"

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 120

Премахват обществените телефони

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 120

Меркел предложи среща ЕС-Русия

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 120

Размирици с нелегални мигранти в Литва

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 120

Церемония в Мемориала на убитите евреи в Берлин

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 120

Главата на Ламята

автор:Ина Михайлова

visibility 257

/ брой: 120

София отива на изборите с призив за промяна

автор:Деси Велева

visibility 158

/ брой: 120

Новата Стара Европа

автор:Юри Михалков

visibility 129

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ