05 Август 2020сряда17:14 ч.

Морето, реката, равнината в творбите на добрички и силистренски художници

/ брой: 240

автор:Дана Русева

visibility 1107

Съвместна изложба живопис, графика, скулптура и рисунка представят в добричката художествена галерия дружествата на художниците от Добрич и Силистра. Експозицията съдържа творби на повече от 40 автори.
"Тази изложба е вече традиционна. Тя включва художници от три поколения, които работят в различни стилове и жанрове. Те са носители на национални и международни награди", каза при откриването на изложбата Божидар Тонев, председател на Дружеството на художниците в Добрич. За качеството на творбите той остави думата на публиката, още повече, че изложбата ще бъде отворена до края на годината.
"През последните години се възстанови връзката между дружествата в Силистра и Добрич. Експозицията е поредна тяхна изява след общата им изложба през пролетта в Силистра. Този диалог между различните поколения дава добра възможност за взаимно обогатяване", заяви Димитър Кулев, председател на Дружеството на художниците в Силистра от 2006 г. Той е категоричен, че диалогът между двете групи се получава и съвместните изяви са интересни. От Силистра участват 16 автори с 34 творби - живопис, графика, склуптура и рисунка.
"Нашата група в Силистра има късмет, че през последните няколко години се вляха млади или току-що завършили художници - около 5-6 творци. Художникът си търси темата, за да се представи пред зрителя. Например при нас абстрактното изкуство не е много модерно", обяснява Кулев.
"Добричките художници са 14 с 26 творби,  каза председателят на дружеството Божидар Тонев. Тази инициатива продължава хубава традиция  между двете дружества, създадена през 80-те и 90-те г. на миналия век, и ние я поддържаме", добави той.
 

Финансист: Трупането на нов дълг е неизбежно

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 148

Властта се сети за агросектора

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 148

Производството на ток намаля с над 8 на сто

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 148

Туроператорите остават в протестна готовност

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 148

Близо 80 жертви и 4000 ранени в Бейрут, Ливан е в траур

автор:Дума

visibility 187

Мощни експлозии окървавиха Бейрут

автор:Дума

visibility 247

Източните германки с по-високи пенсии

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 148

Тръмп посочи най-голямата грешка на САЩ

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 148

По следите на изчезващите поликлиники

автор:Деси Велева

visibility 423

/ брой: 148

САЩ губят превъзходството в спътниковия шпионаж

автор:Юри Михалков

visibility 373

/ брой: 148

Данъчната система увеличава бедността на българите

visibility 310

/ брой: 148

Политиката срещу мъдростта

автор:Боян Бойчев

visibility 203

/ брой: 148

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ