22 Септември 2020вторник12:57 ч.

Морският сарай на Доган се оказа изцяло незаконен

Проверката е открила и документална измама за кея на "Росенец"

/ брой: 155

автор:Дума

visibility 573

Морският сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган на нос "Чукалята" в парк "Росенец" е незаконен, обяви прокуратурата след приключилата проверка. Установено е, че не са представени строителни книжа за двуетажна масивна сграда, три бунгала, триетажна масивна сграда, оранжерия от 500 м2 и друга двуетажна сграда. Няма одобрени инвестиционни проекти и разрешения за строеж от община Бургас, също и за "Преместваем обект - охрана". Крайбрежна ивица няма статут на морски плаж и до нея няма свободен достъп заради строителна ограда.

Констатирано е, че за държавен поземлен имот по кадастралната карта на Бургас няма съставен акт за държавна собственост. Пристанът за яхти и лодки "Отманли" е без одобрен инвестиционен проект и разрешение за строеж, както и кейовата стена. Портът не е в регистъра на пристанищата и няма удостоверение за експлоатационна годност. Върховната касационна прокуратура е сезирана за документална измама в нотариалния акт на порта, в който невярно е посочено, че пристрояването му е от 80-те години. ДНСК ще предприеме мерки и действия за отстраняване на закононарушенията, допълват от обвинението. Прокуратурата се задейства едва след скандала на Росенец, когато лидерът на "Да, България" Христо Иванов и граждани не бяха допуснати до държавния плаж и пътя до двореца на Доган. 

По разпореждане на държавното обвинение министрите на регионалното развитие, на туризма, околната среда, транспорта и шефът на ДНСК провериха покрай Догановия сарай и законността на други обекти по Черноморието. Прокуратурата съобщи и за нередности и пропуски в частно имение в местността Буджака край Созопол, собственост "на физическо лице", без да уточни, че е на издателя Иво Прокопиев. Там не били налични протоколите за определяне на линия и ниво на ограда и басейн, който не фигурира в издаденото удостоверение на главния архитект на Созопол и не е въведен в експлоатация. В нарушение на действащия ПУП е издадено разрешение за строеж на сграда, която обаче неправомерно е ситуирана върху два имота. Нарушения са констатирани и при проверка на строяща се жилищна сграда за курортно ползване в Обзор, чиито собственик също не е посочен.

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 622

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 697

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 873

/ брой: 179

Квартали от Мадрид са под пълна карантина

автор:Дума

visibility 263

Ферибот заседна в Балтийско море

автор:Дума

visibility 373

Стрелба в Минск

автор:Дума

visibility 470

Как търпим това десет години?!

visibility 1457

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 702

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 559

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 898

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ