08 Август 2020събота09:49 ч.

Моята първа пушка

/ брой: 103

автор:Кристиела Симеонова

visibility 900

Усмихнати и щастливи дечица с пушка в ръка - чрез такива снимки американската компания "Крикет" рекламира своята дейност, която се изразява в продажбата на оръжия за... деца. Да не си помислите, че става въпрос за автоматче-играчка. Не, тези "играчки" могат да убиват. Миналата седмица 5-годишно американче застреля 2-годишната си сестричка с личната си 5,6-милиметрова пушка. Шокиращо, но факт. Производителите от "Крикет" имат свята цел - внушават на младите сигурността, която дава... оръжието - така е обявено на сайта им. Интересно тогава защо от миналата сряда, когато стана нещастният инцидент, няма достъп до сайта, който е залят от коментари на доволни родители, "подарили" на децата си пушка.
Ясно е, че става въпрос за нещастен случай, както го определиха и следователите. Но какво прави оръжие в ръцете на невръстно дете? Вместо да държи в тях първата си книжка или първата си кукла. В САЩ обаче - страната на неограничените възможности и свободи, явно и децата трябва да се възползват от правото си на лично оръжие, отредено им от конституцията и от могъщото оръжейно лоби в Америка.
Докога обаче "святото" право ще се използва за бизнес, и то с деца? При това доходоносен и развиващ се бизнес, като имаме предвид, че производството на "Крикет" се е увеличило неимоверно от 1996 г. насам - от 4000 пушки годишно на 60 000. Едва ли неспиращият дебат за огнестрелните оръжия в САЩ ще има край, защото винаги ще има засегнати интереси, които ще блокират пътя на ограниченията. Както стана и миналия месец, когато Сенатът отхвърли законопроекта за затягане на правилата за притежание на оръжие.

Оранжев код за пожари в 15 области

автор:Дума

visibility 0

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 150

Самолет сe разцепи на две при кацане в Индия

автор:Дума

visibility 202

В Русия патентоваха препарат срещу COVID-19

автор:Дума

visibility 321

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 563

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1036

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 413

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ