25 Юли 2021неделя10:31 ч.

МВР като търговско дружество

/ брой: 160

автор:Васил Попов

visibility 1304

Тези дни българската общественост е потресена от известието, че Министерството на вътрешните работи иска пари, за да охранява паметника на връх Шипка. От друга страна, ние можем да приветстваме една такава гениална идея. Защо не? Нека всички национални светини, които полицията охранява, да си плащат. В този смисъл меверето на Цецо Цветанов нека да се регистрира като търговско дружество.
Разбираемо е, че в тъжните години на тъй смешния преход полицията поиска да получава пари за охраната на футболни мачове, на митинги, на шествия от различен характер, на протести, на стачки, изобщо на такива събития със струпване на маса хора. Както се вижда, полицията най-активно охранява не само концертите на световно известни групи и изпълнители, но още по-сериозно опазва тъй наречените гей паради. Така е. Това й е работата на полицията и за тия мероприятия полицаите трябва да получават пари. Извън техните държавни заплати. Организаторите на публични прояви с масов характер нека да си правят сметката, могат ли да си плащат за мурафета.
Полицията многократно е доказала, че има избирателно отношение как да формира собственото си поведение. Едно е да размахва палки срещу възбудено множество, или - няма значение - на площад, на стадион или другаде, а друго е да охранява национални светини. Защо да пази светините, ако там не получава полицаят Варадин Варадинов Трети пари за това, че осигурява дълговечност на неповторимото творение "На Шипка всичко е спокойно"? Че как тъй? Нали се сещате, че Варадинов Трети невинаги прави разлика между една национална културна и духовна ценност и между лумпените на стадиона? Тази разлика трябва да я правят неговите началници. Обаче началниците му в момента мислят за друго. И нека да светнем на читателя, че вътрешното ведомство е единственото, което влиза в бюджетната година без орязани пари. Значи получава всичко, което трябва, от държавата, а сега иска да получава и още нещо, което не му се полага. Ние вече обещахме да подкрепим тази идея. Нека държавата да плаща двойно - един път заплата, един път - директно за опазване на националните светини. Това обещава полицаят Варадинов Трети да има още една ниша за корупция. Как си представяте, че ще дойдат туристи да разгледат паметника на Шипка, без да мушнат нещо в джобчето на държавния охранител, който няма да ги допусне до светинята, понеже я пази срещу заплащане? Ето, от корупцията той ще получи и третите си парички за едно и също нещо.
Ние предлагаме към МВР да мине и туризмът. Защо? Защото представете си какви пари МВР ще смъкне от държавата за охраната на стоте национални туристически обекта. Големи пари. И под вещото ръководство на Бойко Борисов и неговия вътрешен министър тези обекти може да станат хиляда. Така, както се пее в една песен, нашата полиция ни пази.

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 370

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 140

Новата COVID вълна вече е тук

автор:Дума

visibility 358

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 316

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 140

Варшава: Русия победи в спора за "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 536

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1540

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 704

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 500

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 474

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ