25 Септември 2020петък16:30 ч.

МВР СЕ ОСВОБОЖДАВА ОТ „НЕСВОЙСТВЕНИ ДЕЙНОСТИ”

/ брой: 181

автор:Павлета Георгиева

visibility 1258

Вътрешният министър Цветлин Йовчев продължава да настоява за закриване на сектор "Сигнално-охранителна дейност" към МВР. "МВР не може да използва парите на гражданите за търговска дейност. Министерството се освобождава от несвойствените дейности", заяви той.
Йовчев смята, че министерството е в конфликт на интереси - дава разрешение за извършване на търговска дейност и в същото време извършва такава. "Средствата в бюджета на МВР са за противодействие на престъпността, наблюдение на държавната граница. Не можем да използваме парите на гражданите за търговска дейност. За 6 мес. разходите са 13 млн. лв., а приходите - над 12 млн. лв. Имаме около 1 млн. лв. загуба от реализирането на такава дейност. Ние изразходваме парите на хората не по предназначение, в резултат на което сме с милиони загуба", обясни министърът.
Йовчев успокои служителите на СОД, че няма да бъдат уволнени, а само "пренасочени в системата на МВР", макар да се очаква някои от тях да бъдат освободени. "Има 1200 полицаи, които охраняват имоти и обекти на МВР. Това е огромен ресурс. Ние ще използваме служителите на СОД за охрана на тези обекти", обеща Йовчев.
Сред несвойствените за МВР дейности министърът посочи строителна фирма, която е част от ведомството. Йовчев обясни, че столовете на МВР няма да бъдат закривани, но дотирането от министерството ще бъде премахнато. Според него столовете се ползват предимно от администрацията в МВР. Министерството и синдикатите обсъждат бъдещето на почивните бази, които също не се ползват от всички служители. Според изчисленията на Йовчев, ако парите, които отиват за поддръжка на ведомствените станции, се разпределят по равно, то всеки служител ще получи по 266 лв. годишно.
До две седмици ще бъдат представени и мерки за борба с битовата престъпност.

БСП ще проведе 50-и юбилеен Конгрес

автор:Дума

visibility 87

Мутафчийски се връща на екран

автор:Дума

visibility 190

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 664

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 433

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ