08 Юли 2020сряда13:51 ч.

МВР СЕ ОСВОБОЖДАВА ОТ „НЕСВОЙСТВЕНИ ДЕЙНОСТИ”

/ брой: 181

автор:Павлета Георгиева

visibility 1114

Вътрешният министър Цветлин Йовчев продължава да настоява за закриване на сектор "Сигнално-охранителна дейност" към МВР. "МВР не може да използва парите на гражданите за търговска дейност. Министерството се освобождава от несвойствените дейности", заяви той.
Йовчев смята, че министерството е в конфликт на интереси - дава разрешение за извършване на търговска дейност и в същото време извършва такава. "Средствата в бюджета на МВР са за противодействие на престъпността, наблюдение на държавната граница. Не можем да използваме парите на гражданите за търговска дейност. За 6 мес. разходите са 13 млн. лв., а приходите - над 12 млн. лв. Имаме около 1 млн. лв. загуба от реализирането на такава дейност. Ние изразходваме парите на хората не по предназначение, в резултат на което сме с милиони загуба", обясни министърът.
Йовчев успокои служителите на СОД, че няма да бъдат уволнени, а само "пренасочени в системата на МВР", макар да се очаква някои от тях да бъдат освободени. "Има 1200 полицаи, които охраняват имоти и обекти на МВР. Това е огромен ресурс. Ние ще използваме служителите на СОД за охрана на тези обекти", обеща Йовчев.
Сред несвойствените за МВР дейности министърът посочи строителна фирма, която е част от ведомството. Йовчев обясни, че столовете на МВР няма да бъдат закривани, но дотирането от министерството ще бъде премахнато. Според него столовете се ползват предимно от администрацията в МВР. Министерството и синдикатите обсъждат бъдещето на почивните бази, които също не се ползват от всички служители. Според изчисленията на Йовчев, ако парите, които отиват за поддръжка на ведомствените станции, се разпределят по равно, то всеки служител ще получи по 266 лв. годишно.
До две седмици ще бъдат представени и мерки за борба с битовата престъпност.

Не пуснали туристи на плаж, бил резервиран

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 128

Внасяме 32 хиляди тона дрехи втора употреба

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 128

ЕК: България ще се възстанови по-бавно от очакваното

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 128

Курортно лято

автор:Лозан Такев

visibility 213

/ брой: 128

Има решение за кризата

visibility 259

/ брой: 128

Новата цивилизация на хората с достойнство

visibility 181

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ