02 Юни 2020вторник03:06 ч.

На линия съм!

/ брой: 20

автор:Лилия Томова

visibility 941

Председателката на НДСВ Христина Христова се закани вчера да изпрати сигнал до омбудсмана заради действията на ДАНС по отношение на "проверката" им на подписката на РЗС.
Браво на г-жа Христова! Все някой трябваше да сезира народния защитник, по дефиниция - закрилник на хората, заради поредното превишаване на правата на властта. Защото нейните, на властта, щения да контролира дори гражданската ни съвест са непомерни, а действията на тайните и явни днешни милиционери за сплашване на гражданството са нагло-агресивни и откровено незаконни. Нали се сещатe - днес са срещу РЗС, утре - сетете се срещу кого. По мръсничката система: "Един по един - до един...". Та само едни гербери да си останат в срамно комфортно, включително и медийно самодоволство...
Откъде накъде ДАНС-аджии ще бродят от дом на дом и ще питат и разпитват хората подписвали ли са се под каквото и да било? Как така ще внушават, че това е "посегателство срещу законноустановения държавен ред"? Стари хватки на отминали, както си мислехме, времена... Към тях ли се опитват да ни върнат? Чу се и че тайните ни агенти, вместо да ни вардят от чуждоземни мераклии за територия и добиване на информация, вече се интересуват, ама особено много, и от политическите ни убеждения. Не че и този филм не сме го гледали, де...
Нека сме наясно. Не съм се подписвала под РЗС-инициативата, просто защото си харесвам конституцията, сътворена от интелектуалците ни в Седмото ВНС. Но това, че не искам смяната й, съвсем не означава, че не съм на страната на тези, които заявяват на висок глас желанията си. Извинете, но нали точно гражданско общество искахме да съградим? И затова, без да съм с Яне-Яневите хора, се отнасям с уважение към тях, най-малкото защото се борят за това, което смятат за правилно. Нищо, че мислят различно от мен. Не е ли точно това демокрацията - толерантност и взаимно уважение към възгледите на другите, с които живеем в общия си дом, в България, а и в Европа, и в света?
Но се страхувам, че дори свободата ни на изразяване вече е под заплаха, също както и политическите ни свободи. А щом посегнаха на гражданските инициативи, наистина става страшно. Защото - в кой закон пише, че ДАНС има подобно право?
Така че ако на Христина Христова й трябва втори човек, подписал сигнала й до омбудсмана, да ме има предвид!

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ