26 Септември 2020събота08:49 ч.

На панаира в Пловдив показват керемиди, които правят ток

/ брой: 188

автор:Дума

visibility 508

Керемиди, които снабдяват дома с енергия от слънцето, ще бъдат показани за първи път у нас по време на Международния технически панаир в Пловдив от българска фирма, съобщиха от пресцентъра на панаира. На същия щанд посетителите ще видят покривни конструкции, при които соларните панели са вградени в битум и силиций. Така цялата повърхност на покрива действа като малка електроцентрала, без да се пробива хидроизолацията и да се загрозява архитектурният облик на сградата. Изобретението ще бъде показано в изложбата "Енеко".
Новост за нашия пазар са и биогазовите инсталиции на германска фирми, които дават 10%-15% по-високи добиви на газ с по-добро качество в сравнение с традиционните технологии. Това са само част от съоръженията за използване на възобновяеми енергийни източници, фотоволтаичните системи, вятърни централи, инсталации на биомаса и енергоспестяващи изделия, които български и чуждестранни компании ще предлагат по време на тазгодишното издание на най-голямото изложение за инвестиционни стоки в Югоизточна Европа. То ще се проведе от 26 септември до 1 октомври в Международен панаир Пловдив под мотото "Нов живот. Нови технологии", а страна партньор е Русия.
Новост е оборудването за изграждане на фотоволтаични централи, което ще покаже в рамките на изложбата "Елтех". Цялостно изграждане на ниско енергийни къщи, наричани още "пасивни сгради", предлага кооперация от Словашката република в рамките на изложбата "Стройтех". Дебют на Есенния панаир ще направят и енергоспестяващи устройства за икономисване на 40% от тока, изразходван в офиси, хотели и домове. Те са производство на българска фирма и ще бъдат включени в изложбата "Енеко". Световна новост е изделието на българска фирма, което понижава разходите на гориво на автомобили и моторни лодки с 30-50%, а от двигателите излизат по-малки количества вредни емисии.

Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов

автор:Дума

visibility 45

Ден 79: Яйца и по Столичната община

автор:Дума

visibility 58

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 470

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ