27 Септември 2020неделя09:55 ч.

Снимка Сайт на община Сливен

Над 3500 нови издания постъпват в Сливенската библиотека

/ брой: 153

автор:Дума

visibility 298

Над 3500 нови издания, набавени по защитен проект по програмата "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност" - 2020, ще се влеят до края на август във фондовете на Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен, научи ДУМА от д-р Р. Петрова-Василева. 

Проектът на РБ "Сава Доброплодни" е бил подготвен за много кратко време, в условията на извънредно положение, свързано с разпространението на корона вируса в страната. Въпреки затрудненията при подготовката, той е оценен високо, като отговарящ на всички изисквания на програмата, и получава финансиране в размер на максималната стойност от 25 000 лв. Заглавията, включени в проектното задание, са подбрани от най-новата продукция на 98 издателства и са от различни отрасли на знанието: философия, религия, социология, политология, право, техника, медицина, компютърни науки, изкуство, литературознание, география, история, биографии, художествена литература за деца и за възрастни на български и чужди езици, а също и ценни справочни издания. Над 20 процента от включените в проекта заглавия са от съвременни български автори. 

Попълването на библиотечния фонд ще приключи до края на септември 2020 г., като по-голямата част от новонабавените издания ще бъде на разположение на читателите още от началото на септември.

Митинг-концерт блокира „Орлов мост“ в неделя следобед

автор:Дума

visibility 0

169 са новите случаи на КОВИД, няма починали

автор:Дума

visibility 15

Слънце пробива облаците, но остава хладно

автор:Дума

visibility 45

22 кметства и 2 общини избират кмет

автор:Дума

visibility 92

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 608

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 647

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 1243

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 610

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ