30 Октомври 2020петък18:56 ч.

НИЕ ПАК СМЕ ТУК

Надеждата

/ брой: 183

автор:Ивелин Николов

visibility 603

Конгресът се събра. Делегатите слушаха. После обсъждаха. Решаваха. Пак обсъждаха. Избираха.

И се появи Надеждата. Огледа наоколо. Огледа и себе си и рече: "Леле, колко съм голяма! Или пък сме много?" - Надежда за справедливост. Надежда за честност. Надежда за чест. Надежда, че излишните битки са свършили. Надежда за сила. Надежда за единение и солидарност. Надежда за победа. Надежда за социализъм. Надежда за България. Надежда за по-добър живот. И още, и още...

Делегатите си тръгнаха.

В дъното на сцената стояха двама мъдреци. "Ти си емоцията на очакването на хубави резултати, добро развитие, удовлетворение на търсения и потребности", рече Философа. "Ти си златно чувство, но ти трябва голяма мъдрост. Можеш да донесеш вълнение и чудеса, силно да мотивираш. Да давааш енергия, възможности, промяна и удовлетворение. Но може и бързо да се превърнеш в разочарование и отчаяние, когато онова, на което се надяваме, не се случи", допълни Психолога.

Надеждата се разтрепери - никога не са очаквали толкова много от нея. И ще остане ли сама?

От редовете на опразнената зала усмихнато и обичащо я гледаше вечната мъдрост - София. И майченски й прошепна: "Когато съм до теб, никога няма да си сама. А за да сме силни, е време да потърсим и Вяра, и Любов".

Андон Балтаков оттегли оставката си

автор:Дума

visibility 1

Корнелия Нинова е в болница с коронавирус

автор:Дума

visibility 82

Станислав Владимиров е кмет на годината

автор:Дума

visibility 62

ЕК не преговаря с Русия и Китай за доставка на ваксини

автор:Дума

visibility 33

Цунами край Измир след мощния трус

автор:Дума

visibility 73

7 по Рихтер удари Турция

автор:Дума

visibility 161

И Великобритания обмисля пълна карантина

автор:Дума

visibility 143

Датата

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ