02 Юни 2020вторник06:07 ч.

Наглост

/ брой: 225

автор:Мая Йовановска

visibility 970

Заради водната криза в Пернишко на Николай Нанков, понастоящем заместник-министър на регионалното развитие, му се наложи да иде в парламента, че депутатите поискаха обяснения. От това, което чухме, може да се направи единствено заключението, че властта в негово лице продължава да демонстрира наглост. А той конкретно не спира да се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. Въпреки че от доста години получава заплата - ту като зам.-министър, ту като министър, за да отговаря именно за случващото се във водния сектор. И вчера, вместо да даде отчет какво е свършил, той продължи в същия дух. Оправда се със старата водопреносна система, с липсата на ремонти, с еврофондовете и т.н. И как без изграждане на нови язовири и рехабилитация на съществуващите язовирни стени България, за съжаление (рече той), в дългосрочен план е изправена пред сериозна криза, свързана с осигуряването на питейното водоснабдяване за голяма част от населението. Казано просто - той призна, че не само нищо не е свършено досега, но управляващите отдалече се оправдават и за възможна бъдеща липса на резултати. Че даже ни предупреждават докъде ще доведе евентуалното им бездействие.

Десетилетие от тези хора слушаме само оправдания и обещания. Всяка година "независимата" КЕВР разрешава поредното поскъпване на водата, което на документи се оправдава с ремонти и инвестиции. Властта от години ни баламосва, че се прави водна реформа, но резултатите стават все по-разводнени, след като Нанков успя да изброи само част от по-големите градове на воден режим. Продължаваме да сме рекордьори по загуби на питейна вода. Не е учудващо, след като от закона дори бяха премахнати ограниченията за покриване на загубите от потребителите. Очевидно е, че тези наглеци работа не могат да свършат. Те са за мръсната тръба.

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ