22 Януари 2021петък22:00 ч.

Наглост

/ брой: 225

автор:Мая Йовановска

visibility 1273

Заради водната криза в Пернишко на Николай Нанков, понастоящем заместник-министър на регионалното развитие, му се наложи да иде в парламента, че депутатите поискаха обяснения. От това, което чухме, може да се направи единствено заключението, че властта в негово лице продължава да демонстрира наглост. А той конкретно не спира да се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. Въпреки че от доста години получава заплата - ту като зам.-министър, ту като министър, за да отговаря именно за случващото се във водния сектор. И вчера, вместо да даде отчет какво е свършил, той продължи в същия дух. Оправда се със старата водопреносна система, с липсата на ремонти, с еврофондовете и т.н. И как без изграждане на нови язовири и рехабилитация на съществуващите язовирни стени България, за съжаление (рече той), в дългосрочен план е изправена пред сериозна криза, свързана с осигуряването на питейното водоснабдяване за голяма част от населението. Казано просто - той призна, че не само нищо не е свършено досега, но управляващите отдалече се оправдават и за възможна бъдеща липса на резултати. Че даже ни предупреждават докъде ще доведе евентуалното им бездействие.

Десетилетие от тези хора слушаме само оправдания и обещания. Всяка година "независимата" КЕВР разрешава поредното поскъпване на водата, което на документи се оправдава с ремонти и инвестиции. Властта от години ни баламосва, че се прави водна реформа, но резултатите стават все по-разводнени, след като Нанков успя да изброи само част от по-големите градове на воден режим. Продължаваме да сме рекордьори по загуби на питейна вода. Не е учудващо, след като от закона дори бяха премахнати ограниченията за покриване на загубите от потребителите. Очевидно е, че тези наглеци работа не могат да свършат. Те са за мръсната тръба.

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 399

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 509

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 505

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 256

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ