07 Юли 2020вторник19:47 ч.

Намалява потокът от бежанци в България

/ брой: 255

автор:Мила Христова

visibility 947

Забелязваме спад на бежанския натиск върху нашата страна, обясни по време на вчерашния блицконтрол вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка с това как се справя правителството с мигрантската вълна. Като причини тя не посочи взети от правителството мерки, а такива, които са извън пределите на държавата ни като разговори между трети държави. По думите й причина за отлива е също заради по-студения сезон.
Очакваме до края на годината да приемем от 50 до 100 емигранти от Италия и Гърция, според ангажимента ни към ЕК, нямаме ангажименти да приемаме допълнително бежанци, беше другият въпрос, на който Бъчварова отговори. Тя подчерта, че държавата ни е поела ангажимент да участва в два проекта за релокация на Европейския съвет по предложение на ЕК. По думите й е приета и рамката за релокация, както и начинът, по който ще се осъществи този ангажимент. Вицепремиерът обяви, че става дума за първата релокация от 40 000, както и за втората такава от 120 000 души.
В реплика Янаки Стоилов от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ каза, че броят на емигрантите в страната е по-голям от формално регистрираните лица. Този процес трябва да бъде следен в цялостното му развитие и затова трябва да имаме стратегия. Призовавам ви да поставим въпросите пред ЕС за допълнителна подкрепа на България като външна граница на ЕС, допълни Стоилов. В отговор на депутата Бъчварова каза, че в момента около 15 000 души са поискали статут на бежанец в България. Според нея имало голям проблем с изчисляването в Европа на точната статистика, защото огромната част от мигрантите не се регистрират въобще.

Не пуснали туристи на плаж, бил резервиран

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 128

Внасят 32 хил. тона дрехи втора употреба

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 128

Израел върна част от ковид мерките

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 128

Анкара заплашва ЕС с контрамерки

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 128

Кратки новини

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 128

Курортно лято

автор:Лозан Такев

visibility 36

/ брой: 128

Има решение за кризата

visibility 38

/ брой: 128

Новата цивилизация на хората с достойнство

visibility 37

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ