27 Май 2020сряда13:54 ч.

НАП няма да запечатва търговски обекти

/ брой: 62

автор:Дума

visibility 576

Експресно приетият Закон за мерките и действията по време на извънредното положение се оказа труден за асимилиране и прилагане. Особено много неясноти и напрежение създават текстовете, които предвиждат удължаване на срокове за фирми и граждани за изпълнение на различни данъчни задължения, коментираха данъчни експерти. Според тях законът не е достатъчно прецизен за обхвата на принудителните мерки срещу длъжници, за които държавата налага нещо като временен мораториум (предвидено е например публичните изпълнители към НАП да не разпродават имущество заради неплатени данъци).

Затова се е наложило НАП да издаде "становище" за прилагането на отсрочките и другите реверанси към фирми и граждани в затруднено положение. Във временния закон за извънредните мерки се визират много важни въпроси - за удължаване на сроковете за деклариране и внасяне на данъците върху доходите, местните налози, за авансовите вноски, за давностните срокове за публичните вземания, за спиране на принудителното изпълнение. От указанията на директора на НАП Галя Димитрова става ясно например, че запечатването на търговски обекти - мярка срещу укриването на обороти и на ДДС, няма да се прилага в условията на извънредно положение. В становището се посочва още, че срокът за смяна на частен пенсионен фонд ще бъде удължен с месец след изтичане на извънредното положение. 

Гърция отваря въздушните си граници

автор:Дума

visibility 123

Първа оставка в британското правителство

автор:Дума

visibility 235

На 1 юли Израел анексира палестински територии

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 98

Китай е удвоил делата срещу корупцията

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 98

МЕЛОДИЯТА

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 334

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ