19 Януари 2020неделя20:32 ч.

Наркополицията е недоволна от НАТО

Всяка година дрогата убива над 100 хиляди руснаци

/ брой: 4

автор:Дума

visibility 732

Владимир Богданов

Директорът на ФСКН (Федералната служба на Русия за контрол над оборота на наркотици) Виктор Иванов предложи да се конфискува цялото имущество на наркодилърите. Това той обяви на пресконференция, посветена на резултатите от работата на ведомството му през 2010 г.
"Подготвяме съответен проектозакон и скоро ще го внесем за разглеждане в Държавната дума", каза Иванов.
Според него приемането на такъв закон съществено ще облекчи ликвидирането на мрежата от лидери в наркотрафика.
- Иначе често се получава, че пращаме зад решетките дребните риби, а наркобароните остават на свобода с цялото си мръсно богатство. И повод за конфискация на имуществото им може да бъде не само наказателно дело, но и невъзможността ясно да обяснят откъде са се взели всичките тези автомобили, апартаменти, вили-палати, особено ако стопанинът им се води официално безработен - каза главният наркополицай.
Оценявайки положението в света и международния риск от наркозаплаха, Виктор Иванов доста критично говори за взаимодействието на ведомството му с НАТО в битката с афганистанския наркотрафик. След влизането на войските на Северноатлантическия алианс, производството на хероин в Афганистан е нараснало 40 пъти, подчерта ръководителят на наркоконтрола.
- През ноември в Лисабон бе утвърдена стратегията на Северноатлантическия съюз. Там само два пъти се споменаваха наркотиците, при това мимоходом. Това показва, че в този толкова важен политически документ не се намери място за мерките в борбата с наркотиците. Очевидно затова ефектът от пребиваването на военния контингент на НАТО в Афганистан в този смисъл е нулев, да не кажем - отрицателен - подчерта Иванов.
По-позитивно е положението с другите ни западни партньори.
- Ние установихме взаимодействие с Европейския парламент. Наскоро бе утвърдена стратегията на Европарламента в афганистанско направление. Тя съдържа четири блока от проблеми, един от тях е посветен изцяло на наркотиците. Там бяха взети под внимание всички наши предложения - каза Иванов.
Колкото до руския антинаркотичен фронт, то тук битката с дрогата постепенно ще бележи успехи. Въпреки че не е толкова бързо, колкото биха искали наркополицаите. През миналата година те са ликвидирали 20 нелегални лаборатории за производство на синтетични наркотици, конфискували са три тона хероин, над три тона хашиш, стотици килограми синтетична дрога.
По думите на Виктор Иванов, наркоманията в страната ни гони апокалиптични мащаби. Според данните на Държавния наркоконтрол в Русия има до 5 милиона наркозивисими, които годишно използват до 30 тона наркотици. Всяка година отровата убива около 130 хиляди руснаци на възраст от 15 до 30 години. Основната част от тях употребява хероин с афганистански произход, който влиза в Русия през прозрачните граници с държавите от Централна Азия.
Според информация на ФСКН след хашиша, хероина и марихуаната в Русия напоследък стават популярни новите наркотици на основата на дезоморфина. Те се получават от кодеиносъдържащи препарати. След отделянето самият наркотик "живее" не повече от четири часа. Но дори за това кратко време той може да убие десетки хора.
 

И във Волуяк протестират заради липсата на вода

автор:Дума

visibility 0

Синдикалистка изнудвала директори с подписка

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 12

Нови течове по водопровода в Шумен

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 12

Италианските боклуци били за ТЕЦ "Бобов дол"

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 12

Готвят нов стандарт за кюфтета и кебапчета

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 12

Разнобой във властта за хазарта

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 12

Още 200 млн. лв. държавен дълг

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 12

АЕЦ "Козлодуй" пред кадрова криза

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 12

Берлин не иска "втора Сирия"

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 12

Тръмп: Импийчмънтът е незаконен

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 12

Путин е против власт до живот

автор:Дума

visibility 32

/ брой: 12

Ветераните в Русия ще получат по 75 000 рубли за 75 г. от Победата

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 12

Нужен ли е вот на недоверие сега?

автор:Вяра Емилова

visibility 52

/ брой: 12

100-години Шуменска комуна

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 12

Сага с начало и без край

автор:Въто Христов

visibility 36

/ брой: 12

Драма за милиарди

автор:Любомир Калев

visibility 40

/ брой: 12

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ