13 Април 2021вторник13:43 ч.

Народ на самообслужване

/ брой: 37

автор:Алеко Бичевски

visibility 1218

С това управление явно стана някаква историческа грешка.
Фактът, че Б.Б., вместо на Хелмут Кол започна да се прави на Тодор Живков, е най-малкият проблем. По-смущаващото е друго. Нали за един мандат гражданите за европейско развитие щяха решително да ни поевропейчат и да издигнат доходите ни до средните за ЕС!
Това не само че стана, ами виждаме, че с наближаването на края на мандата си Б.Б. е на път да реализира две от фундаменталните идеи на Никита Сергеевич Хрушчов от 60-те години, а именно премахването на парите и отмирането на държавата, което трябваше да се случи в последния стадий от развитието на комунистическото общество.
През последните месеци свободните парични средства и капитали в населението и фирмите изчезват с такава скорост, че Никита Сергеевич несъмнено би останал възхитен, ако наблюдаваше от оня свят. С отмирането на държавата работите вървят още по-добре. Дори може да се каже, че вече са на приключване. Тази задача новата власт се зае да реализира с невероятна стръв още от самото начало. Разгонени бяха гнилите експерти и опитни чиновници от догербовата епоха, както и всички малко от малко разбиращи от държавно управление. На тяхно място бяха внедрени разни калинки в земеделското, иринки във финансовото министерство и пр. лъчезарни девойки, чиито професионални умения и трудов стаж се изчерпваше с лепенето на плакати в епичната предизборна битка.
А сега стана ясно, че кадровикът на века, в лицето на т.нар. земеделски министър Миро Н., е назначил за шеф на борда на директорите на "Напоителни системи" странен екземпляр, с актуален профил в еротичния сайт Сладур.бг, който твърди, че е завършил някакъв ПУЦ, наричан, кой знае защо, Датски колеж. Този Датски колеж е толкова колеж, колкото аз съм датският принц. Може да си представим как подобен "управленец" контролира 3000 сложни хидротехнически съоръжения, наричани популярно язовири, които могат да издавят без проблем цяла България, ако не се стопанисват по правилата.
"Ако глупостта можеше да лети, ГЕРБ би изчезнал безследно в небесата" - гласеше един лозунг на съботния митинг в София против АСТА. Ако можеше, ама не може.
Така че съвсем резонно в момента пред очите ни остатъчната българска държава се срива, гърми, чупи, зарива се от сняг, залива се от потопи и убива хора. Само в събота девет души починаха, докато чакаха Бърза помощ. Оказва се, че броят на линейките бил неколкократно по-малък от броя на хората, които спешно очаквали неотложна медицинска помощ. Но девет българи не я дочакали. Явно и в тази сфера народът трябва да минава на самообслужване, само че ще е по-трудно, тъй като се изискват специфични умения. Който не е завършил медицина, губи...
Всъщност Б.Б. внимателно подготвяше неразумно останалия у нас "човешки материал", че трябва да мине на самообслужване. Който се оплачеше, че селското стопанство загива и внасяме всичко отвън, той го пращаше да си сади сам картофи, или да пасе овце, защото агнетата вървели много добре в Гърция. После почнахме сами да се отриваме от преспите, защото държавата няма пари за техника. Минути преди вълната да дойде, кметът на с. Бисер се обадил в "Гражданска защита" да пита какво е положението и оттам отговорили: "Наблюдавайте реката!" И то при положение, че са знаели, както и още маса даржавни органи, че стената е с каверни... Явно оттук нататък хората около язовирите ще трябва да организират сами наблюдение над водоемите и най-бързият от тях да тича да предупреждава останалите, ако почнат да преливат или стените да се късат. Какво друго им остава?
Въобще животът на "материала" е ценен у нас само по време на избори. През останалото време политиката на остатъчната ни държава е проста: всеки да се оправя, кой както може.

Радев свиква Народното събрание на 15 април

автор:Дума

visibility 116

COVID-19: Продължава спадът на настанените в болница

автор:Дума

visibility 111

Най-висока смъртност у нас от един век

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 71

Над 40% срив в приходите на хотелиерите

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 71

Бизнесът очаква 15,5% спад на инвестициите в промишлеността

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 71

Авиацията поиска от парите за концесията на летището

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 71

"Български пощи" алармират за нова измама

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 71

Искат оставката на Шарл Мишел заради "Дивангейт"

автор:Дума

visibility 88

Израел с диверсия в ирански ядрен обект

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 71

Сърбия разтревожена от база на Косово

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 71

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 337

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 175

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ