25 Октомври 2020неделя14:02 ч.

Народе, ти си на ход!

Време е да си върнем държавата, а тя да създаде предпоставки за развитие на икономиката

/ брой: 286

автор:Дума

visibility 1365

Все по-често в печата и електронните медии се появяват тревожни публикации, чиито автори са известни учени, в които се говори, че ако нещата по отношение управлението на страната не се променят, в обозримо бъдеще България като държава ще изчезне от картата на света.
Начало на негативния процес на разпад на държавността и на българското общество бе поставено от управлението на СДС по времето на Филип Димитров и Иван Костов. Под тяхно ръководство, само за 2-3 години бяха ликвидирани огромни производствени мощности. Всичко, което наблюдаваме днес, е следствие на тези престъпни действия, които съзнателно и целенасочено превърнаха нашата страна от просперираща, в най-бедната в Европа и не само.
Вече 27 г. от началото на прехода и 10 г. след приемането ни в ЕС в нито един сектор от нашия обществен живот не се наблюдава подобрение. Точно обратното. Най-тревожно е състоянието на икономиката. Населението ни намаля с около два милиона и всяка година губим по още 60-70 хиляди души. Над два милиона намериха спасение в чужди държави. Официалната статистика показва, че 80% от народа живее на границата на бедността, а 40% от тях - в незапомнена мизерия. Най-силният индикатор за изчезването на България е демографската катастрофа. Бедността е предпоставка за ширещата се престъпност. Кражбите и убийствата станаха ежедневие. Корупцията е повсеместна, особено по високите етажи на властта.
В тези условия бяха проведени президентските избори и референдумът, иницииран от екипа на шоумена Слави Трифонов. Резултатите от тези избори категорично показват, че народът се събужда и не желае повече национални предатели да го управляват, загърбили своя народ и служейки на чуждите интереси.
Това закъсняло събуждане е надеждата, че България може да бъде спасена, че нашата природно надарена страна може отново да стане добро място за живот и хилядите в чужбина ще се върнат и ще помогнат отново да се замогне родината ни. Това е само началото. Предстоят ни още много тежки битки. Новият президент ни увери, че в тази битка ще бъдем заедно и той ще бъде най-отпред. Ще допуснем ли да остане сам?
Време е да си върнем държавата, а тя да създаде предпоставки за развитие на икономиката. Бедността може да бъде преодоляна само и единствено с икономика - съвременна, модерна, високотехнологична, такава, каквато имахме и която бе ликвидирана от нашите евроатлантици. Има ли икономика, ще има доходи, по-добри заплати и пенсии. А от това най-заинтересовани са младите хора, защото тяхно е бъдещето. Време е народът да потърси сметка на тези, които ни докараха до този хал. Народе, ти си на ход!

Иван Василев, Гр.Мездра

 

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 918

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 201

Протести в Полша

автор:Дума

visibility 0

Безредици в Рим

автор:Дума

visibility 69

Чехия регистрира 1000 смъртни случая за две седмици

автор:Дума

visibility 107

Туск: Борисов е в беда. Допусна грешки, но е демократ

автор:Дума

visibility 106

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 856

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1353

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 556

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ