14 Декември 2019събота13:22 ч.

Народопсихолози

/ брой: 261

автор:Ралица Табакова

visibility 1164

Когато преди година и половина "човекът от народа" Бойко Борисов сипеше похвали по адрес на бъдещите си министри и ги описваше като експерти от европейска величина, той ни спести една значителна подробност. Управниците ни всъщност са най-добрите познавачи на българската душа.
Историята и гените на народа са виновни за всичко, обясни Трайчо Трайков по време на дискусия за богатите българи. Министърът разпалено се включи в обсъждането как повече нашенци да трупат милиони в следващите 20 години. Най-вероятно това е част от проблема, който държавата ни трябва да реши и в рамките на стратегията "Европа 2020"...
Народопсихологът Трайчо мъдро заключи, че българинът най-обича да мрази. На първо място мрази богатите, после мрази политиците, псува синдикатите, а най-подир не вярва и на журналистите. Значи затова правителството на ГЕРБ никак не се притеснява от протести, стачки и недоволство. Той, народът, не че е недоволен, просто обича да мрази, рече Трайчо, народопсихологът. И дори не разбра как разкри формулата на розовото бъдеще - народът нека си псува, те, богатите, знаят как да множат милионите.  
Правителството пък ще разчита на интелектуалния потенциал на нацията. Ново революционно откритие на министъра. Интелигенцията в България живее в палати и кара джипове, а не се крие в БАН, в театъра или в университета.
Към научните новости за народа, гените и управлението можем да прибавим и мъдростите на евроминистъра Томислав Дончев. Проблемът на прехода е липсата на приемственост и посока. Всички бутали стени, като пристигали в новата си къщурка. А ГЕРБ действат новаторски и рушат всичко до основи. Това е "приемствеността на новия век".
Да им се възхити човек на герберите управници. Колко прости са нещата: омразата движи бедните, интелектът обогатява богатите. Държавата я рушим до основи, за да има приемственост. А "човекът от народа" реже по 600 метра ленти на година...
Новите изследователи на българската душевност или са истински новатори, или живеят в някоя друга България. Защото да разтягаш локуми за бъдещето на богатите, докато пред прозорците на Министерския съвет крещят гладни учени и актьори, е цинизъм. Цинизъм, който няма нищо общо с народопсихологията. Повече прилича на неизлечима патология. Защото да говориш за приемственост, докато въртиш политическата метла във всяка администрация, е лицемерие. Лицемерие, което също не дреме в българската душа, а граничи с откровена глупост. Защото да делиш българите на бедни и богати, докато пропастта между тях се превръща в кратер, е самоубийство. Самоубийство за всеки политик.
Това, последното, ще ви го кажат не само народопсихолозите.

Дядо Коледа пътува с теснолинейка

автор:Дума

visibility 0

Ректорът на Художествената академия подаде оставка

автор:Дума

visibility 6

Облачно днес, в неделя с пролетни температури

автор:Дума

visibility 18

Пленумът на БСП гласува правила за избор на председател

автор:Дума

visibility 28

Автобусните превозвачи започват протести от днес

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 240

Близо 17% по-малко пари по аграрната европрограма

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 240

Бонус-малус се отлага за пореден път

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 240

Борис Джонсън ликува, обеща Брекзит на 31 януари

автор:Дума

visibility 263

САЩ пак размахаха санкционната тояга

автор:Дума

visibility 431

/ брой: 240

Кремъл изгони двама германски дипломати

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 240

Натиснатият бутон

автор:Ивелин Николов

visibility 386

/ брой: 240

Бъдещето от филмите идва до пет години

автор:Георги Георгиев

visibility 362

/ брой: 240

За Шекспир, Вазов и шестокласниците

visibility 481

/ брой: 240

Датата

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 240

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ