13 Юли 2020понеделник18:30 ч.

Народопсихолози

/ брой: 261

автор:Ралица Табакова

visibility 1355

Когато преди година и половина "човекът от народа" Бойко Борисов сипеше похвали по адрес на бъдещите си министри и ги описваше като експерти от европейска величина, той ни спести една значителна подробност. Управниците ни всъщност са най-добрите познавачи на българската душа.
Историята и гените на народа са виновни за всичко, обясни Трайчо Трайков по време на дискусия за богатите българи. Министърът разпалено се включи в обсъждането как повече нашенци да трупат милиони в следващите 20 години. Най-вероятно това е част от проблема, който държавата ни трябва да реши и в рамките на стратегията "Европа 2020"...
Народопсихологът Трайчо мъдро заключи, че българинът най-обича да мрази. На първо място мрази богатите, после мрази политиците, псува синдикатите, а най-подир не вярва и на журналистите. Значи затова правителството на ГЕРБ никак не се притеснява от протести, стачки и недоволство. Той, народът, не че е недоволен, просто обича да мрази, рече Трайчо, народопсихологът. И дори не разбра как разкри формулата на розовото бъдеще - народът нека си псува, те, богатите, знаят как да множат милионите.  
Правителството пък ще разчита на интелектуалния потенциал на нацията. Ново революционно откритие на министъра. Интелигенцията в България живее в палати и кара джипове, а не се крие в БАН, в театъра или в университета.
Към научните новости за народа, гените и управлението можем да прибавим и мъдростите на евроминистъра Томислав Дончев. Проблемът на прехода е липсата на приемственост и посока. Всички бутали стени, като пристигали в новата си къщурка. А ГЕРБ действат новаторски и рушат всичко до основи. Това е "приемствеността на новия век".
Да им се възхити човек на герберите управници. Колко прости са нещата: омразата движи бедните, интелектът обогатява богатите. Държавата я рушим до основи, за да има приемственост. А "човекът от народа" реже по 600 метра ленти на година...
Новите изследователи на българската душевност или са истински новатори, или живеят в някоя друга България. Защото да разтягаш локуми за бъдещето на богатите, докато пред прозорците на Министерския съвет крещят гладни учени и актьори, е цинизъм. Цинизъм, който няма нищо общо с народопсихологията. Повече прилича на неизлечима патология. Защото да говориш за приемственост, докато въртиш политическата метла във всяка администрация, е лицемерие. Лицемерие, което също не дреме в българската душа, а граничи с откровена глупост. Защото да делиш българите на бедни и богати, докато пропастта между тях се превръща в кратер, е самоубийство. Самоубийство за всеки политик.
Това, последното, ще ви го кажат не само народопсихолозите.

ЕЦБ поема надзора на банките у нас

автор:Дума

visibility 642

/ брой: 131

300 хил. фирми излизат на свободния пазар на ток

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 131

Газът поскъпва от август

автор:Дума

visibility 432

/ брой: 131

Заведенията със специален знак, че спазват мерките

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 131

Засилен контрол по гръцката граница

автор:Дума

visibility 93

Гърция няма да затваря граничен пункт „Промахон“

автор:Дума

visibility 141

Нови 6537 случая на коронавирус в Русия

автор:Дума

visibility 137

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2114

/ брой: 131

Пешеходци срещу автомобили

автор:Деси Велева

visibility 379

/ брой: 131

Израстването на едно общество

автор:Милена Милошева

visibility 682

/ брой: 131

Изповед на една 60-годишна жена

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ